Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №707 від 21.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Місцеві виробники на 90 відсотків забезпечують мешканців рівненщини м’ясом та молоком

Місцеві виробники на 90 відсотків забезпечують мешканців рівненщини м’ясом та молоком

Попит рівненських споживачів у продуктах забезпечують близько 600 фермерських та 220 тисяч селянських господарств сімейного типу. Вони забезпечують потребу мешканці Рівненської області в овочах і картоплі стовідсотково, а у молоці та м’ясі – на 90 відсотків.

Про це повідомив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини Дмитро Українець.

“Серед найбільших фермерських господарств - “Вілія”, що в Острозькому районі. Продукцію якого можна придбати не тільки на рівненських ринках, а й на столичних. Сімейне господарство Мулярів спеціалізується на вирощуванні овочів та картоплі. Для цього обробляє близько тисячі гектарів землі. Господарство має овочесховища, а для вирощування розсади – сучасні теплиці”, - розповів голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини.

Понад вісімсот гектарів землі обробляє фермерське господарство “Нива”, яким керує Олександр Лапчук. Агропідприємство, що розташоване у селі Івачків на Здолбунівщині, спеціалізується на виробництві зерна та вирощує поголів’я великої рогатої худоби.

У Рівненському районі успішно господарюють фермерські господарства “Рівне-лан” та “Агролан”. А на Млинівщині славляться  своїми врожаями сімейні фермерські господарства “Влада”, “Ако”, “Золота Нива”, “Агропродукт”.

Найкращими виробниками зерна у Дубенському районі є господарства “Троянда” та “Азор”. А найпотужнішим виробником овочів за сучасними технологіями тут є ферма “Бескіди”. Тим часом на Гощанщині працюють сімейні фермерські господарства “Родинне” та “Маленький оазис”. Вони вирощують поголів’я корів, свиней та вівці.

“Сімейні господарства є практично у кожному районі Рівненщини. Однією з переваг фермерства є правонаступництво та спадковість. Справу батьків та онуків продовжують діти та внуки. Цьогоріч фермерському руху в Україні виповнилося чверть століття”, - підсумував Дмитро Українець

21.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2015p. 
На головну сторінку