Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №707 від 21.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Молодим чоловікам я радив би одружуватися пізніше. І якомога пізніше спізнаватися з жінками. Від цього нічого не втратите. А силу чоловічу і радість від жінки збережете надовго.

Не сподівайся на політиків, провідників і начальників. Їхні потуги не пов’язані з цілісністю життя окремої людини. Сподівайся тільки на себе, уповаючи на милість Господа.

Не лакомся на чуже добро, чужу жінку і чужу горілку. Лише шкоду це принесе. Не заздри чужій славі. Той, кому заздриш, ще більше уславиться, а ти — ослабишся.

Не сперечайтесь. У кожного своя правда і своя кривда.

Не повчай людей, як їм жити, що робити. Я ніколи не повчаю, лише раджу, коли просять ради.

Не май себе за найрозумнішого і найпоряднішого, кращого за інших.

Не приймайте того, що вам не зрозуміло. Не шукайте нових філософій. Пам’ятайте: світ впорядкований раз і назавжди розумним і милосердним Творцем. Тому життя кожного з нас має сенс і мету.

Чим старішими стають люди, котрі живуть духовним життям, тим яснішає їхній розум і свідомість. Невігласи з роками тупіють ще більше.

Не бійся незнання, бійся облудного знання. Від нього все зло світу.

Не довіряй своїм почуттям, вони брешуть. Ні батько, ні мати, ні рідні, ні близькі не зроблять для тебе стільки доброго, як твій розум, що обрав вірний шлях.

Коли що-небудь тебе засмучує і мучить, згадай, як раніше тебе засмучувало дещо подібне, про що ти зараз згадуєш спокійно і байдуже.

Не кажи неправду або напівправду, бо це — ціла брехня. А від цього неспокій у крові.

Ніяке горе не є настільки великим, як страх перед ним.

21.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2015p. 
На головну сторінку