№707 від 21.05.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
- 30г сухого молока
- 290мл молока
- 350мл вершків 33% (або домашніх)
- 100г цукру
- 8г кукурудзяного крохмалю
Рецепт взятий з книги радянських ГОСТів, тобто за смакові якості можна не боятися – ідентично смаку дитячих спогадів.
В мисці змішуємо 30г сухого молока, 50г цукру, 8г кукурудзяного крохмалю, 90мл молока, перемішуємо.
Для карамелі 50г цукру розтоплюємо до світло-коричневого кольору в каструльці, додаємо 50мл підігрітого молока, прогріваємо 1-2 хвилини. Додаємо карамель до молочної суміші, проціджуємо, ставимо на вогонь, додаємо 150мл молока, доводимо до кипіння. Охолоджуємо.
Збиваємо до м’яких пік 350мл вершків (від 33% жирності), додаємо карамельно-молочну суміш, перемішуємо до однорідної маси. Викладаємо все в ємність, що закривається і ставимо морозилку на 3-4 години. А далі розкладаєте по креманках і згадуєте дитинство!!!
21.05.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2015p. На головну сторінку |