Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №708 від 25.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Таємниці натуральної косметики

Сьогодні на полицях крамниць розмаїття косметичних засобів всіляких марок, як вітчизняних, так і імпортних. Але справжній бум серед споживачів створила так звана органічна косметика, всі складові якої нібито є натуральними. Вартують такі засоби не дешево. За 100-грамовий шматочок мила правлять 50 гривень, за маленьку баночку шампуні - не менше 100.

Органічна косметика дорожча, тому що натуральна

До продуктів, які вважаються натуральними, не входять дешеві інгредієнти звичайної косметики. Натомість, у великій кількості є різноманітні натуральні олії, корисні речовини,  які не сушать шкіру та не викликають алергію. Та оскільки ці речовини вартують не мало, збільшується і собівартість продукції. Окрім, власне, мила в асортименті є й інші засоби догляду: рідини для вмивання, шампуні, креми, які не лише натуральні за складом, але й більш специфічні за призначенням, адже косметика має лікувальні властивості й підбирати її потрібно дуже ретельно.

Без документів навіть найдорожче мило небезпечне

Купуючи косметичні засоби, потрібно бути дуже обережним та зважати на всі дрібниці.  Головне правило, яким варто керуватися під час вибору, не лише натуральної та виготовленої нефабричним методом косметики, а й звичайної: якщо на упаковці не вказано інформацію про нього - вас намагаються обдурити. Взагалі, маркування продукції, у якому вказано дату виготовлення, склад, всю інформацію про виробника, а не просто рекламний текст, – є основним показником якості продукту. Також безпосередньо у магазині потрібно попросити висновки санітарно-гігієнічної експертизи, які є дозволом на продаж товару і найпершою гарантією, що косметичний засіб тестували і він безпечний.

Термін придатності натуральної косметики дуже короткий, тому звертайте увагу на дату виготовлення продукту

Якщо косметика імпортована, то окрім інших документів, виданих, власне, у країні виробника, повинен бути вітчизняний сертифікат відповідності. Це означатиме, що продукт не є контрабандним і якщо у вас виникнуть претензії щодо його якості, ви зможете звернутися зі скаргою.

Особливо важливо, щоб всі документи були в нормі для так званих не синтетичних косметичних засобів, адже поєднання різноманітних натуральних компонентів у неправильних пропорціях та поганої якості може бути небезпечним для здоров’я.

Обережно: є і барвники і консерванти

Сам термін “натуральна косметика” вже приховує неточності, адже навіть найкращі компоненти органічного походження не можуть зберігатися довго. У таких засобах, які можуть не псуватися декілька місяців, а то і рік, в будь-якому разі є консерванти. А якщо вона має сильний приємний запах, - то ще й ароматизатори.

Косметика з органічних складових не може надто яскраво пахнути або виглядати. Якщо продукт не містить ароматизаторів - пахне помірно травами, фруктами або квітами (якщо до нього входять ефірні олії), а якщо не має барвників - у нього пастельні відтінки.

Щодо вмісту консервантів, то виготовляючи косметику для себе, немає потреби їх використовувати. А от у куплених засобів такі речовини є, щоправда, виробники переконують, що їх не багато і вони мають рослинне походження (ними можуть бути ті ж ефірні олії, різноманітні кислоти, отримані з рослин, а також вітамін Е).

25.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2015p. 
На головну сторінку