№709 від 04.06.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
260гр.борошна
1/2ч.л.розпушувача
100гр.кокосової стружки
140гр.цукру
170гр.масла вершкового
1 яйце
дрібка солі
Начинка:
1 лимон великий або 2 маленьких
4 жовтки
150гр.цукру
300гр.творогу
Для початку робимо лимонний курд: з лимона натираємо цедру, змішуємо її з цукром і лишаємо на хвилин 15-20. З «голих» лимонів відтискаємо сік, додаємо до ароматизованого цукру, туда ж і жовтки (можна додати всього три жовтка для цього рецепту це не критично). Все це дійство ставимо на водяну баню і, помішуючи, доводимо до кондиції заварного крему, займає це приблизно хвилин 15. Ставимо охолоджуватися.
Тим часом готуємо тісто: просіюємо борошно, додаємо розпушувач, цукор, сіль. Розтоплюємо масло, додаємо разом з яйцем та кокосовою стружкою в борошняну суміш, швидко замішуємо.
Розподіляємо тісто по формі (цієї пропорції вистачає на форму діаметром 24см).
Охолоджений курд змішуємо з творогом, краще за все пробити блендером, щоб утворилася сметаноподібна маса. Виливаємо на тісто, зверху присипаємо кокосовою стружкою.
Ставимо в духовку розігріту до 180С° на 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Дати повністю охолонути і тільки тоді можна різати.
04.06.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2015p. На головну сторінку |