№710 від 11.06.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Ви навіть і не здогадувалися, скільки існує застосувань соди. Навіщо переплачувати кошти, якщо можна просто дізнатися, як, де і коли сода стане вам реальним помічником в домашніх умовах і не тільки.
- Як перевірити соду на придатність? Якщо ви погасили соду оцтом, і при цьому шипучка йде досить мляво, значить, сода видихалася. (Але не викидайте: насипте на дно помийного відра, нехай і цей залишок ще попрацює на благо.) Запечатана пачка соди живе 18 місяців, відкрита всього 6.
- Мити фрукти та овочі радимо в содовій воді - сода добереться туди, куди вода не здатна.
- Не хочете, щоб у риби залишався неприємний рибний запах? 2 чайні ложки соди на літр води і рушником або серветкою в цьому розчині закутайте вашу рибину або шматки філе. На годинку в холодильник. Сполоснув, і вперед.
- Ваші омлети будуть пишніше, якщо соди на кінчику ножа дасте, а прискорити варіння бобів, квасолі також допоможе сода. Крім того, коли ви з’їли чилі, кашу чи горохову або лобіо, не буде вас, pardon ma Franсais, пучити.
- Немає дріжджів в будинку? А не біда. Вітамін С або аспірин-то хоч є? Змішали одне з двох фіфті-фіфті з содою в тому обсязі, в якому вам потрібні дріжджі. І знаєте, що дивно? Тісто ваше не підніметься, поки не потрапить в духовку. Зате вже там ...
- А кому сподобається, коли руки пахнуть після готування цибулею, часником, рибою, ножі теж не краще пахнуть? А ми розумні, ми руки содою замість мила помиємо.
11.06.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 11.06.2015p. На головну сторінку |