![]() |
№716 від 21.07.2015p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#пакети
Заморожені помідори
2 спосіб: помідори помити, надрізати навхрест і залити окропом. Через 2-3хв відцідити і одразу залити холодною водою. Злити воду і зняти з помідор шкірку. Порізати помідори кубиками, розкласти у судочки і заморозити. Такі помідори стануть чудовою основою для різноманітних соусів і заправок.
3 спосіб: Помідори почистити від шкірки як описано у попередньому способі, змолоти блендером (можна протерти крізь сито, щоб прибрати кісточки), розкласти у порційні судочки і заморозити.
4 спосіб: (для помідор чері): помідори помити, витерти насухо, наколоти кожен у кількох місцях зубочисткою, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
1 спосіб: зелений горошок вилущити, занурити в окріп на 2хв, відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
2 спосіб: горошок вилущити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
2 спосіб економічніший за часом, проте перший спосіб зберігає яскраво-зелений колір горошку. 1 спосіб заморожування підходить також для зерен кукурудзи.
1 спосіб: квасолю почистити, порізати на шматочки, занурити в о кріп на 2хв, відцідити, залити холодною водою, ще раз відцідити, просушити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
2 спосіб: квасолю почистити, порізати на шматочки, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
Знову-таки, все сказане про колір і економію часу стосовно горошку, виконується і для квасолі, і для цвітної капусти, про яку мова піде далі.
1 спосіб: капусту розібрати на суцвіття, занурити в окріп, в який влити 1-2ст.л. лимонного соку на 2-3хв, відцідити, охолодити, просушити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
2 спосіб: капусту розібрати на суцвіття, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
Заморожена броколі:
Броколі - ніжний вид капусти і бланшування не потребує.
Тому цю капусту слід розібрати на суцвіття, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
Заморожений болгарський перець:
Перець почистити від плодоніжок і насіння, порізати кубиками або соломкою, розкласти у пакети для заморожування, випустити повітря і заморозити.
Перець можна заморозити також цілим, почистивши від плодоніжок і насіння. Заморожують такий перець, розклавши в один шар на піднос, вистелений кулінарною плівкою, а підходить він для фарширування.
1 спосіб: кабачки помити, витерти насухо, за бажанням почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками або соломкою, занурити в окріп, в який влити 1-2ст.л. лимонного соку на 2-3хв, відцідити, охолодити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
Такі кабачки підходять для рагу, ікри, супів-пюре
2 спосіб: кабачки помити, витерти насухо, за бажанням почистити від шкірки і насіння, порізати кубиками, кружальцями або соломкою і викласти на вистелений кулінарною плівкою піднос у один шар. Заморозити кабачки і уже замороженими упакувати в пакети для заморожування.
Такі кабачки підходять для пирогів, обсмажування у борошні, тощо.
1 спосіб: баклажани помити, витерти насухо, порізати кубиками або соломкою, занурити в окріп, в який додати 1-2ст.л. солі на 2-3хв, відцідити, охолодити, розкласти в пакети для заморозки, випустити повітря і заморозити.
2 спосіб: баклажани помити, витерти насухо, почистити від шкірки, щоб не гірчили, порізати кубиками, кружальцями або соломкою і викласти на вистелений кулінарною плівкою піднос у один шар. Заморозити баклажани і уже замороженими упакувати в пакети для заморожування.
3 спосіб: баклажани помити, витерти насухо, порізати кубиками, кружальцями або соломкою, посолити, залишити на 15хв, промити, просушити і викласти на вистелений кулінарною плівкою піднос у один шар. Заморозити баклажани і уже замороженими упакувати в пакети для заморожування.
1 спосіб: листочки помити, просушити, порізати, розкласти у пакети для заморожування, випустити поівтря і заморозити.
2 спосіб: листочки помити, просушити, розкласти цілими у пакети для заморожування, випустити повітря і заморозити.
Можна заморожувати на підносі, застеленому кулінарною плівкою, а уже потім складати у пакетики для заморожування.
Заморожена зелень: (кріп, петрушка, кінза, базилік)
Зелень помити, просушити, порізати, розкласти в пакети для заморозки або судочки, випустити повітря (якщо заморожуєте у пакетиках) і заморозити.
Так само можна заморозити м’яту і мелісу, але їх заморожують цілими листочками. Базилік можна морозити, попередньо приготувавши пюре, таке пюре з базиліку можна використовувати для приготування песто.
Для заморозки відібрати міцні непошкоджені гриби (білі, підберезовики, опеньки, лисички, шампіньйони).Такі гриби слід перебрати, промити кілька разів змінюючи воду, при потребі порізати, відварити близько 10хв, відцідити, охолодити і обсушити. Потім розкласти порції у пакети для заморозки чи судки, випустити зайве повітря, упакувати і заморозити
Шампіньйони (печериці) можна заморожувати і сирими. У такому випадку їх слід почистити, промити, обсушити, при потребі порізати шматочками, розкласти в один шар на підносі, вистеленому кулінарною плівкою, і заморозити. Готові заморожені грибочки пересипати у пакети для заморожування, випустити повітря і залишити на зберігання у морозилці.
1 спосіб: цей спосіб найкраще підходить для м’яких ягід типу малини, суниці, полуниці, ожини.Ягоди перебрати і промити дуже обережно. Викласти на паперовий рушник, щоб просохли, потім так само обережно перекласти у невеликі пластикові судки і заморозити.
2 спосіб: цей спосіб найкраще пасуватиме для кісточкових ягід і фруктів, а також ягід з достатньо міцною шкірочкою (чорниця, смородина, аґрус, брусниця). Ягоди або фрукти слід ретельно помити і висушити, у кісточкових видалити кісточки, сливи абрикоси можна розділити навпіл, а можна залишити ціленькими, просто зробивши невеликий розріз для видалення кісточки, великі фрукти, як наприклад персики, можна порізати на часточки. підготовлені фрукти або ягоди розкласти в один шар на підносі, вистеленому кулінарною плівкою, і заморозити. Після заморозки пересипати у пакети для заморожування, випустити повітря і залишити на зберігання у морозилці.
3 спосіб: цей спосіб підходить для усіх ягід і фруктів. Фрукти або ягоди помити, приготувати пюре, додати цукор за смаком, розфасувати у судочки і заморозити.
21.07.2015 |
Рівне-Ракурс №716 від 21.07.2015p. На головну сторінку |