№717 від 27.07.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Збалансована дієта здатна не тільки поліпшити самопочуття, але і попередити розвиток гострих і хронічних захворювань.
За словами дієтолога, секрет правильного харчування укладений у поєднанні середземноморської, японської та французької дієт.
Зелені хрестоцвіті овочі. Вживання капусти або брокколі зміцнює організм, підвищує витривалість і попереджає вікову втрату зору.
Ягоди. Завдяки великій кількості антиоксидантів, ягоди здатні значно пригальмувати процеси старіння в організмі.
Соя і квасоля. Відмінне джерело білка при низькому вмісті жиру.
Цільнозернові продукти. Вони знижують ризик виникнення раку і хвороб серцево-судинної системи.
Рис. Вживання рису також має стати обов’язково звичкою для потенційних довгожителів.
Оливкова олія. Відмінна альтернатива соняшниковій олії. Через концентрації антиоксидантів і мононенасичених жирних кислот, оливкова олія міцно увійшло в раціон середземноморської дієти.
Помідори. Крім сирих помідорів, варто не забувати про тушковані і відварні. У них міститься найбільше антиоксиданту лікопіну.
Горіхи. Жменя мигдалю або волоських горіхів посеред дня підтримає людей, що піддаються сильним фізичним та інтелектуальним навантаженнями.
Також горіхи допоможуть у разі нестачі в організмі корисних жирів і мінералів через незбалансовану дієту.
Жирна риба. Вміщені в ній кислоти Омега-3 є відмінною профілактикою запальних процесів.
Білий і зелений чай. Ці напої містять один з найкорисніших серед антиоксидантів “галлат епігаллокатехін”.
27.07.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2015p. На головну сторінку |