Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №721 від 21.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Черепашки”, - геть з міста!!!

“Черепашки”, - геть з міста!!!

18 серпня 2015 року, рівняни мали змогу спостерігати цікаве видовище. В самому центрі Рівного, по вулиці Млинарській, в присутності доброго десятка чиновників та кількох депутатів міської ради, працівники комунальних служб зносили металеві приватні гаражі, які в народі вже давно “охрестили” “черепашками”. Про те, навіщо це робиться ми попросили розповісти депутата міської ради, лідера фракції “Рівне - Європейське” Юрія Запорожця.

- Даний захід - це початок роботи з впорядкування прибудинкових територій. Річ у тім, що проблема із встановленими в дворах багатоповерхівок приватними гаражами існує в обласному центрі вже багато років. Ми вже давно вимагали навести лад і впорядкувати ситуацію, тому що ці “малі архітектурні форми”, як правило встановлені у місцях відпочинку мешканців та на дитячих майданчиках. Мало того, що у своїй більшості, власники “черепашок” жодних дозволів на їх встановлення та експлуатацію не брали, вони заважають мешканцям будинків, створюють чимало проблем комунальникам у зимовий період, коли техніка не може нормально проїхати, аби чистити двори від снігу. До того ж, самі гаражі, аж ніяк не прикрашають наше місто. Про масштаби цієї проблеми говорить простий факт. Тільки в одному дворі багатоповерхівки по вулиці Млинарській було п’ятнадцять “черепашок”. Міська влада запропонувала їх власникам самостійно забрати свої гаражі із двору. Шість власників так і зробили. Решту – дев’ять “черепашок” евакуюють комунальні служби. Коли їх відкрили перед евакуацією, жодної машини в них не було. В деяких, заїзд автомобілів був практично неможливий. Тобто, власники використовували їх, як кладовки…

- Це лише перший крок, і невдовзі впорядкування прибудинкових територій та очищення їх від незаконних МАФів буде продовжено. Цього від нас вимагають рівняни.

- Пане Юрію, але ж проблема нестачі гаражів в місті є, і якось її потрібно вирішувати. Чи є у міської ради напрацювання в цьому питанні?

- Дійсно, проблема існує. Однак її потрібно вирішувати цивілізовано, я б сказав, по – європейські. Тобто, не встановлювати на прибудинкових територіях “дикі” приватні гаражі, а розробити комплексну програму з забезпечення міста спеціальними паркінгами. Саме таким шляхом йде вся Європа, і сьогодні у європейських містах немає проблеми із забезпеченням мешканців достатньою кількістю гаражних місць, це при тому, що машин у розвинутих країнах на душу населення більше ніж в Україні. Нам потрібно цей досвід запозичувати, і замість того, аби захаращувати двори десятками “черепашок”, вирішувати проблему комплексно і, саме головне - цивілізовано.

21.08.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2015p. 
На головну сторінку