№721 від 21.08.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Мало хто знає, що яєчна шкарлупа надзвичайно корисна і допомагає при лікуванні багатьох недуг, а також практично не замінна у господарстві. Яєчна шкаралупа містить багато кальцію.
2. Збагачуємо організм кальцієм. Яєчна шкаралупа є джерелом природного кальцію, який надзвичайно важливий для повноцінного розвитку і функціонування організму. Кальцій також можна знайти в складі соди, гіпсу, крейди, але тільки в складі яєчної шкаралупи він практично повністю засвоюється організмом. Така сумісність полягає в тому, що за складом яєчна шкаралупа практично повністю збігається з людськими кістками та зубами.
До речі, жінкам, які збираються незабаром заводити дітей, дуже корисно поповнити запаси кальцію в організмі, так як при його дефіциті пологи будуть проходити дуже важко.
3. Даємо шкаралупу маленьким дітям для утворення кісткової тканини. Яєчна шкаралупа дуже корисна для маленьких дітей, так як в перші 3 роки життя відбувається регулярне утворення кісткової тканини для формування скелета. Саме тому додаткове надходження кальцію в організм буде як не можна до речі. Змішуйте подрібнену шкаралупу з дитячим харчуванням. Крім збагачення організму кальцієм це буде чудовою профілактикою анемії, рахіту та діатезу. Дитині від 6 місяців до 1 року дають пудру з шкаралупи на кінчику ножа, від 1 до 3 років - у два рази більше.
4. Позбавляємося від радіоактивних речовин. Організм людини швидко накопичує в собі радіоактивні речовини - радіонукліди, якщо вони є в навколишньому середовищі. В результаті вони несприятливо позначаються на здоров’ї, тому виводити їх потрібно обов’язково. З цією метою використовується яєчна шкаралупа. Можна використовувати по 1/4 чайної ложки кожен день протягом декількох тижнів.
5. Зміцнюємо волосся і нігті. Кальцій - джерело красивих волосся і нігтів. Якщо ви хочете, щоб ваші волосся і нігті завжди виглядали на “відмінно”, то приймайте хоча б раз в тиждень яєчну шкаралупу. Для цього вживайте 1/3 чайної ложки порошку з шкаралупи з 2 капсулами риб’ячого жиру.
6. Відбілюємо білизну. Шкаралупа білого кольору володіє відбілюючим ефектом. Добре розтовчіть її, зав’яжіть в полотняний мішечок і покладіть в барабан пральної машини, коли перете білий одяг або білизну.
7. Покращуємо смак кави. Якщо хочете поліпшити смак кави, додайте в турку або поверх кави у фільтр кавоварки трохи подрібненої яєчної шкаралупи. Смак стане помітно яскравіше, він не буде гірким, так як кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні шкаралупи гуща опуститься на дно турки.
21.08.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2015p. На головну сторінку |