Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №721 від 21.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Домашній кетчуп

Домашній кетчуп

На 1,3л готового кетчупу: 2,5кг помідор, 3 цибулини, 3 зубчики часнику, 0,5ст.цукру, 0,5ст.оцту, 2ч.л.солі, 0,3ч.л. кориці, 0,5 стручка гіркого перцю, перець горошком, коріандр горошком, пара бутонів гвоздики, кілька гілочок базиліку

В принципі, базилік і часник можна пропустити, тоді вийде класичний кетчуп.

Помідори нарізаємо навпіл, цибулю кубиками, гіркий перець цілим викладаємо в каструлю і варимо хвилин 30, поки помідори не перетворяться майже на пюре.

Тим часом приготуємо пряний вузлик. В невеличкий шматок марлі покладемо по 5 горошин чорного перцю та коріандру, 2 бутоничка гвоздики, міцно зав’яжемо.

Варені помідори пробиваємо блендером або на м’ясорубку. Отриману масу протираємо через сито. Готове однорідне пюре ставимо на вогонь нижче середнього, додаємо корицю, пряний вузлик, сіль, цукор, базилік і варимо 20 хвилин. Далі додаємо подрібнений часник на часникодавці, оцет і варимо ще 10 хвилин. Виймаємо вузлик та базилік, розкладаємо гарячий кетчуп в стерилізовані банки, закатуємо.

21.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2015p. 
На головну сторінку