№723 від 08.09.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Рецепт балканської кухні. Незвичний, цікавий смак, дуже приємний. Соус можна використовувати як намазку на хліб, він за консистенцією дуже нагадує майонез. А ще він ідеально підходить до мучних страв типу макарон, лазаньї, піцци, а можна і просто з лавашем.
- 1 кг болгарського перцю
- 2-3 зубчика часнику
- 50 мл олії
- сіль, перец
- 0,5 чилі
- 1,5-2ст.л оцту
- 1ч.л.цукру
Перець запекти в духовці при 250С° до появи чорних підпалин на шкірці (хвилин 15-20). Відразу покласти в пакет, закрити і залишити на 30-40 хвилин. Тепер шкірка легко знімається. Почищений перець кладемо в блендер разом з часником, чилі та пробиваємо до однорідної маси. Викласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння і уварювати до бажаної густини. Додати оцет, прокип’ятити ще 5 хвилин. На цьому етапі я ще раз пробиваю блендером. Розлити по стерилізованим банка і закатати. Зберігати в прохолодному місці.
08.09.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2015p. На головну сторінку |