Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №723 від 08.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Соус Айвар

Соус Айвар

Рецепт балканської кухні. Незвичний, цікавий смак, дуже приємний. Соус можна використовувати як намазку на хліб, він за консистенцією дуже нагадує майонез. А ще він ідеально підходить до мучних страв типу макарон, лазаньї, піцци, а можна і просто з лавашем.

На 2 банки 250 мл:

- 1 кг болгарського перцю

- 2-3 зубчика часнику

- 50 мл олії

- сіль, перец

- 0,5 чилі

- 1,5-2ст.л оцту

- 1ч.л.цукру

Перець запекти в духовці при 250С° до появи чорних підпалин на шкірці (хвилин 15-20). Відразу покласти в пакет, закрити і залишити на 30-40 хвилин. Тепер шкірка легко знімається. Почищений перець кладемо в блендер разом з часником, чилі та пробиваємо до однорідної маси. Викласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння і уварювати до бажаної густини. Додати оцет, прокип’ятити ще 5 хвилин. На цьому етапі я ще раз пробиваю блендером. Розлити по стерилізованим банка і закатати. Зберігати в прохолодному місці.

08.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2015p. 
На головну сторінку