Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №724 від 14.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Фестиваль “Рух заради здоров’я” у Тучинському геріатричному пансіонаті

Фестиваль “Рух заради здоров’я” у Тучинському геріатричному пансіонаті

Черговий тур фестивалю “Рух заради здоров’я” серед підопічних інтернатних закладів Рівненської обласної ради відбувся у Тучинському геріатричному пансіонаті (Гощанський район).

Старожили цієї установи з нетерпінням чекали працівників комунального закладу “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Рівненської обласної ради, адже добре пам’ятають попередні фестивалі. Ті ж, хто волею долі потрапив сюди порівняно недавно, теж з цікавістю очікували цього заходу, сподіваючись на урізноманітнення свого життя. Тож, всі вони з задоволенням взяли участь у нескладній, вже апробованій спортивній програмі, яка підготовлена з врахуванням можливостей контингенту учасників. Щоправда, організатори дещо “освіжили” її новими елементами. Зокрема, у ній з’явилися спортивні конкурси “Кільця”, “Дартс” і “Джерело”. Нескладні у виконанні, вони приносять учасникам задоволення, викликають спортивний азарт та бажання знову і знову спробувати свої сили у змаганні. Тож, у поєднанні з вже традиційними спортивними естафетами “Хокей”, “Баскетбол” та “Фітбол” нові конкурси пожвавили фестиваль, надавши його учасникам додаткові шанси для вияву своїх можливостей та отримання задоволення від їх реалізації.

Змагання ще раз засвідчили, що спортом можуть займатися всі люди, незалежно від віку, соціального статусу і, навіть, стану здоров’я. Адже людині за будь-яких життєвих обставин притаманний дух змагальності, спортивний азарт і прагнення до перемоги. Це переконливо продемонстрували підопічні тучинської установи. Вони наполегливо і старанно виконували всі елементи естафет та конкурсів, раділи, коли їм це добре вдавалося, вболівали за друзів.

Принцип: головне не перемога, а участь, поділяють всі учасники фестивалю. Проте, перемогам радіють, якщо не над суперником, то, принаймні, над собою - над своїми проблемами, комплексами, інертністю. Скажімо, постійний учасник фестивалю Олександр Гаврилейко переживає, напевне, особливі почуття, якщо врахувати, що у чоловіка ампутовані обидві ступні. Вперше участь у цих змаганнях він взяв, проходивши на протезах менше року. Працівники пансіонату пригадують, що він тоді одним з перших зголосився спробувати свої сили у стартах фестивалю, і одразу опинився серед призерів. Напевне, той успіх мав неабияке значення для чоловіка. Принаймні, з того часу він незмінно бере активну участь у фестивалі, заохочуючи своїм прикладом колег.

Тож, і цього разу вони впевнено впоралися зі спортивною програмою фестивалю. За це всі його учасники отримали дипломи від Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області. Керівництво установи теж нагородило підопічних подарунками та сувенірами.

14.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2015p. 
На головну сторінку