Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вояж

Туризму на Рівненщині бути

Туризму на Рівненщині бути

Заступник міського голови Рівного Світлана Богатирчук-Кривко та начальник відділу міжнародних зв’язків Олена Петрів (на фото) нещодавно повернулися із Герцогства Люксембург. На запрошення міністра закордонних справ цієї країни вони взяли участь у конференції “Пікче”, яку організували Європейський інститут шляхів культури, фестиваль “Культурний шлях 2006” та Ярмарок культурного туризму для малих і середніх міст.

Делегація Рівного, до речі, єдина з України, презентувала наше місто як партнера проекту ВІА РЕГІА “Культурний шлях Європи”. Такий ярмарок відбувається щороку та збирає представників міст, які є учасниками зазначеного проекту.

Втім, закордонний вояж представниць Рівного розпочався з неприємностей. На два дні зник їх багаж. Довелося пані Богатирчук презентувати Рівненщину в дорожньому одязі. На щастя, багаж знайшли, його просто випадково відправили до Німеччини.

- Незважаючи на це, нам вдалося чи не найкраще презентувати Рівненщину, - розповіла Світлана Богатирчук. - Нам навіть подякував особисто посол України в Люксембурзі. Найбільше людей можна було бачити саме біля нашого виставкового стенду. Дякуючи Рівненській торгово-промислові палаті та сектору туризму облдержадміністрації, ми змогли якнайширше продемонструвати принади Рівненщини. Ми визначили 5 основних видів туризму, який може зацікавити гостей із-за кордону - мисливський, паломницький, сільський (або зелений), промисловий, культурно-пізнавальний.

Ви знаєте, іноземців зацікавило буквально все. У нас кажуть, що туристи не хочуть їхати в Україну, бо сервіс поганий. Німців, навпаки, зацікавила можливість поспати на сіннику та попити парного, не пастеризованого, молока. Для них - це екстремальний відпочинок. Як не дивно, але навіть побувати на видобутку бурштину чи базальту теж є охочі. Якщо по області буде зроблено туристичний маршрут з розвиненою інфраструктурою від Дубна до Острога та Рівного, до нас поїдуть туристи. Головне - знайти родзинку. Для прикладу, щонеділі на майдані Незалежності свої вироби демонструють майстри декоративно-прикладного мистецтва. Іноземці хочуть брати у них майстер-класи. Ми маємо Тараканівський форт. Це ж “золоте дно” для розвитку туристичної галузі краю. Перед нами виступив мер невеличкого містечка, яке знаходиться неподалік Парижа. Їхня громада теж думала, як привернути до себе туристів. Зробили найкращий іподром у країні. І тепер 4 рази на рік проводять змагання. За зібрані кошти місто живе цілий рік. Ми ж маємо найкращий у Східній Європі мототрек. Можна було б надати йому статус міжнародного і приймати змагання, це ж стосується й Мирогощанського іподрому. Як сказав засновник проекту ВІА РЕГІА доктор Фішер: “Ви просто недооцінюєте свої можливості”.

28.09.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку