Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №727 від 05.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Заварні тістечка

Заварні тістечка

На 20-25 доволі великих тістечок: - 250гр.води, - 100гр.вершкового масла, - 150гр.борошна, - 4-5 яєць, - 5гр.солі, - 5гр.цукру

Воду наливаємо в каструльку, додаємо порізане шматочками масло, сіль, цукор, доводимо до кипіння. Важливо, щоб масло повністю розчинилося. Просіюємо борошно і відразу інтенсивно розмішуємо, прогріваючи на маленькому вогні, до тих пір поки тісто не збереться в шар, і на дні каструльки не утвориться борошняна плівка.

Тоді тісту даємо кілька хвилин охолонути і додаємо по одному яйця, кожне ретельно вмішуючи в тісто до однорідного стану. Дуже зручно це робити дерев’яною ложкою, але я лінива, тому в мене це робить міксер. З яйцями теж потрібно бути дуже обережними, оскільки їх може знадобитися як 3 так і 5, це залежить і від їх розміру, і від борошна, і від того наскільки ми заварили тісто. Готове тісто нагадує правильно зварений заварний крем. Відсаджуємо його на деко і ставимо в духовку розігріту до 180С° на 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.

Готові тістечка охолоджуємо і начиняємо кремом.

Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA

05.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2015p. 
На головну сторінку