Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №727 від 05.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чим замінити продукти в рецептах? 28 взаємозамінних продуктів

Іноді, читаючи рецепти і зіставляючи їх з наявними продуктами, ми розчаровано розводимо руками. Щоб таких випадків стало менше, скористайтеся нашим списком взаємозамінних продуктів для приготування різних страв:

1. Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок.

2. Пекарський порошок (розпушувач) можна успішно замінити содою, погашеною лимонним соком.

3. Борошно соєве - пшеничне борошно.

4. Лимон 1 шт - лимонна кислота 6-10 гр

5. Ванільна есенція 0,5 гр - ванілін 0,037 гр

6. Патока 1 кг - цукор 750 гр

7. Ром 100 гр - ромова есенція 10-15 гр - коньяк 100 гр

8. Лайм - лимон

9. Кукурудзяний крохмаль - картопляний крохмаль.

10. Діжонська гірчиця - це майже що звичайна гірчиця з додаванням цукру.

11. Кленовий сироп з легкістю можна замінити медом.

12. Бальзамічний оцет - винним оцтом.

13. Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15%) вершками, в десертах - звичайним молоком.

14. Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки замінювані консервованими солодкими перцями.

15. Цибуля-порей - теж можна замінити ріпчастою цибулею і навпаки - для більш м’якого смаку можна замінити ріпчасту цибулю - пореєм.

16. Папайя - замінюється динею.

17. Шпинат - звичайним щавлем.

18. Шоколад - 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії

19. Сметана - натуральним йогуртом і навпаки.

20. Збиті вершки - 1,5 чашки згущеного молока і ч.л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру.

21. Орегано - майоран.

22. Кисляк 1 стакан - 1 стіл. ложка лимонного соку, змішаного зі склянкою молока

23. Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким

24. Біле вино можуть замінити в будь-якому соусі 2 шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту.

25. Млинцеве борошно можна отримати, з’єднавши пшеничне борошно і розпушувач.

26. Сир Пармезан - будь-яким твердим сиром.

27. Японський рис для суші - будь круглозерний рисом.

28. Васабі - іноді замінюють гірчицею або сумішшю гірчиці з хроном, але заміна за смаком нерівнозначна.

05.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2015p. 
На головну сторінку