Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №728 від 12.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Сергій Рибачок: “Я приєднався до Громадського контролю, тому що Рівному потрібні кардинальні зміни”

Сергій Рибачок: “Я приєднався до Громадського контролю, тому що Рівному потрібні кардинальні зміни”

Відомий в Рівному та області громадсько – політичний діяч Сергій Рибачок приєднався до команди “Рівненського Громадського контролю”. Автор зустрівся з ним і попросив розповісти чому він зробив такий вибір.

- Знаєте за час роботи головою Рівненської обласної державної адміністрації я побачив різницю в підході до роботи молодих енергійних людей, які прийшли на державну службу після Революції Гідності та старих чиновників, які формувалися як фахівці ще за радянських часів. Можу сказати, що аналогічна ситуація сьогодні є в обласному центрі. Влада Рівного потребує оновлення і чіткої програми реформ. Саме таку програму “Нове місто” запропонував рівнянам Дмитро Якимець та команда “Рівненського Громадського контролю”.

Аби не бути голослівним візьмемо та проаналізуємо ту її частину, яка стосується гуманітарної сфери життя міста: “Хоча освіта, охорона здоров’я та соціальний захист є одними з найбільших витратних сфер, вони викликають чимало нарікань у мешканців міста. Серед основних проблем – хабарі, непрозоре витрачання благодійних внесків, відсутність належного устаткування для надання якісних послуг. Запровадження відкритих, прозорих, зрозумілих процедур дасть можливість відновити довіру до соціальної сфери. Будь-які внески громадян мають бути виключно добровільними і суворо контрольованими. Призначення керівників навчальних закладів має відбуватись через консультації з батьківським та трудовим колективом. Створення наглядових рад при освітніх та лікувальних закладах для залучення позабюджетних коштів та контролю за ними має стати загальним правилом. Прозорість та відкритість цих установ забезпечить підвищення якості послуг, та довіру до них. Потреби соціально вразливих людей та мешканців із обмеженими фізичними можливостями повинні враховуватися міською владою першочергово, а допомога у вирішенні проблем таких людей демонструватиме якість соціальної політики міста”.

Якщо проаналізувати цей розділ, то ми бачимо, що нічого аж такого неможливого в ньому немає. Просто треба навести лад, поставити під контроль так званий “збір коштів”, аби вони дійсно витрачалися на потреби закладів охорони здоров’я та освіти, а не осідали в бездонних кишенях керівників, а самих директорів та головних лікарів обирали серед професіоналів безпосередньо колективи. Тоді і порядок буде, якість послуг зросте і по системі здирництва буде нанесений нищівний удар. Саме такими простими, але ефективними планами перебудови Рівного планує діяти Дмитро Якимець та уся наша команда.

12.10.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2015p. 
На головну сторінку