Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №729 від 19.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ

1. Інвестор (замовник): ТзОВ “Теплоальтернатива”

Поштова і електронна адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 32-Б.

2. Місце розташування майданчиків (трас) будівництва (варіанти):

м. Рівне, вул. Котляревського, 5.

3. Характеристика діяльності (об’єкта):

реконструкція системи теплопостачання будівель Комунального закладу “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Рівненської обласної ради із встановленням в господарському приміщенні котлів “Ретра 3М” (1 шт.) і “Ретра 4М” (1 шт.) потужністю 98 КВт кожний, що працюватимуть на дровах.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.08.13р. № 808 об’єкт не внесено до Переліку видів діяльності об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

Транскордонного впливу немає.

Соціально - економічна необхідність планованої діяльності: теплогенераторна забезпечує теплопостачанням будівлю Комунального закладу “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Рівненської обласної ради.

Метою встановлення котлів “Ретра 3М” і “Ретра 4М” є зменшення непродуктивних витрат тепла, економія палива, водних ресурсів та електроенергії за рахунок застосування сучасного котлоагрегату з високим коефіцієнтом корисної дії.

Розрахункова потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації:

- енергетичних (паливо, тепло):

а) витрати палива (дрова) – 117,2 т/рік ;

б) витрати тепла – 0,48 Гкал/рік;

- водні : госппотреби – 0,1 м3/добу, технологічні – 2,2 м3/добу.

- трудових: 3 працівники.

6. Транспортне забезпечення (при будівництві і експлуатації): траспорт

Підрядника при будівництві, при експлуатації - транспорт Замовника.

Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами: забезпечення нормативної концентрації окислів азоту, оксиду вуглецю та пилу неорганічного в атмосферному повітрі. Розглядається в одному варіанті.

Необхідна еколого - інженерна підготовка і захист території за варіантами: не потрібна.

Можливі впливи планованої діяльності (при будівництві і експлуатації) на навколишнє природне середовище:

- клімат і мікроклімат - відсутні;

- повітряне - при експлуатації котельні присутні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та акустичний вплив від роботи насосного обладнання;

- грунт - відсутні;

- геологічне середовище - відсутні;

- рослинний і тваринний світ, заповідні викиди - відсутні.

Вплив на навколишнє соціальне середовище (населення) – позитивний.

Вплив на навколишнє техногенне середовище - відсутній.

10. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження або безпечного захоронення: тверді побутові відходи вивозяться на сміттєзвалище; виробничі відходи (зола) тимчасово зберігаються в закритих контейнерах з подальшим вивозом на поля в якості добрив.

11. Обсяг виконання ОВНС: у відповідності з ДБН А.2.2-1-2003

“Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище (ОВНС) при проектуванні і будівництві підприємств, будинків і споруд”.

12.Участь громадськості: питання реконструкції системи теплопостачання будівель Комунального закладу “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Рівненської обласної ради із встановленням в господарському приміщенні котлів “Ретра 3М” (1 шт.) і “Ретра 4М” (1 шт.) і матеріали робочого проекту будуть розглянуті на зборах всіх зацікавлених сторін.

Ознайомитись з матеріалами проекту ОВНС, надати запитання та пропозиції можна за адресою Замовника: м. Рівне, вул. Кавказька, 32-Б.

19.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2015p. 
На головну сторінку