№732 від 09.11.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Меню-газета
1кг гіркого перцю, 1 л води, 0,5 ст.солі, 1 головка часнику, 1 пучечок кропу
Свіжопридбаний перець виймаємо з торбинки, викладаємо на піднос і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Нам треба, щоб перець трішки прив’яв. Тоді ми його миємо і кожну перчинку наколюємо виделкою в кількох місцях. Викладаємо в ємність, де будемо квасити (не подумайте, нічого поганого), пересипаємо кожен шар часником (дуже добре його нарізати пластівцями) і порізаним кропом. Воду з сіллю розмішати, щоб сіль повністю розчинилася і заливаємо перець. Воду беремо звичайну, не кип’ячену.
Зверху на перець кладемо гніт. Все залишається на кухні на кілька днів. І ось тут треба до перцю заглядати кожен день, як тільки побачили, що колір змінився з зеленого на жовтуватий відразу приймаємо рішення щодо його подальшої долі. Якщо не плануєте довго зберігати, можна просто перекласти в чистий посуд, залити розсолом (та сама пропорція, тільки закип’ятити і охолодити). Якщо хочете закрити кілька баночок, то викладаємо перець в стерилізовані банки, доводимо до кипіння 1л води, 0,5ст.солі і 1ст.л.оцту, гарячим розсолом заливаємо банки і відразу закручуємо.
09.11.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2015p. На головну сторінку |