Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №732 від 09.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Гіркий перець квашений

Гіркий перець квашений

1кг гіркого перцю, 1 л води, 0,5 ст.солі, 1 головка часнику, 1 пучечок кропу

Перець для заквашування краще брати зелений, тому що він змінює колір, і червоний при цьому виглядає не дуже симпатично.

Свіжопридбаний перець виймаємо з торбинки, викладаємо на піднос і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Нам треба, щоб перець трішки прив’яв. Тоді ми його миємо і кожну перчинку наколюємо виделкою в кількох місцях. Викладаємо в ємність, де будемо квасити (не подумайте, нічого поганого), пересипаємо кожен шар часником (дуже добре його нарізати пластівцями) і порізаним кропом. Воду з сіллю розмішати, щоб сіль повністю розчинилася і заливаємо перець. Воду беремо звичайну, не кип’ячену.

Зверху на перець кладемо гніт. Все залишається на кухні на кілька днів. І ось тут треба до перцю заглядати кожен день, як тільки побачили, що колір змінився з зеленого на жовтуватий відразу приймаємо рішення щодо його подальшої долі. Якщо не плануєте довго зберігати, можна просто перекласти в чистий посуд, залити розсолом (та сама пропорція, тільки закип’ятити і охолодити). Якщо хочете закрити кілька баночок, то викладаємо перець в стерилізовані банки, доводимо до кипіння 1л води, 0,5ст.солі і 1ст.л.оцту, гарячим розсолом заливаємо банки і відразу закручуємо.

09.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2015p. 
На головну сторінку