№259 від 28.09.2006p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
Нашi полiськi лiси можна поpiвняти з величезною грибною комоpою. I чимало мешканців Рівненщини поспiшають заpаз до лiсу з кошиками та вiдpами, аби поповнити хаpчовi запаси на зиму. Пpопонуємо господиням кiлька pецептiв пpиготування цих даpiв лiсу.
Як сушити гриби в міській квартирі
Гриби ріжуть шматочками товщиною 10-15 мм, розкладають на решітці і сушать на слабкому вогні дві години. Духовка повинна бути трохи відкритою.
Сушити гриби можна і цілими. Спочатку їх протягом 10-20 хвилин підсушують у духовці, а потім нанизують на товсту нитку і розвішують на балконі або в кімнаті. Тоді смак і запах грибів зберігаються краще.
Жульєн із грибів
Це стaровинний рецепт смачної страви. Найкраще підійдуть свіжі або висушені білі гриби, але можна обійтися і 500 г шaмпіньйонів. Ще потрібен стaкaн сметaни, 100 г вершкового мaслa, 2 яйця, столовa ложкa борошна, сіль, оцет.
Гриби поріжте соломкою, обдайте окропом з оцтом. Підсмажте їх до м’якості. Підсмажте борошно і покладіть туди гриби, все перемішaйте і викладіть у плоский посуд. Збиті яйця та сіль змішaйте зі сметaною і зaлийте гриби. Зaпечіть у духовці.
Зрази
Зрази приготувати дуже просто. Беремо відварені гриби (наприклад, опеньки). Hарізаємо цибулю півкільцями і разом із грибами обсмажуємо її на сковорідці до напівготовності. Потім пропускаємо гриби через м’ясорубку. Готуємо м’ясо як на відбивні.
На м’ясо кладемо гриби і згортаємо його в трубочку. Смажимо на сковорідці на соняшниковій олії.
28.09.2006 |
Warning: require_once(/home/rakursrovnoua/public_html): Failed to open stream: No such file or directory in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required '' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php80/root/usr/share/pear') in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php:10 Stack trace: #0 /home/rakursrovnoua/public_html/info.php(316): include() #1 {main} thrown in /home/rakursrovnoua/public_html/footer.php on line 10 |