Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №735 від 30.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Обласна рада – перші бої

Обласна рада – перші бої

В середу 25 листопада відбулась прес – конференція двох депутатів рівненської обласної ради від БПП “Солідарність” Юрія Благодира та Олександра Корнійчука. Тема заходу була більш ніж оригінальна для місцевого політикуму – депутати розповіли про кулуарні домовленості, які на їхню думку призвели до обрання нинішнього керівництва ради. За інформацією Юрія Благодира в Києві було вирішено, що Рівненська область мусить стати “трофеєм Ляшка” і тому, “завдяки домовленостям “під столом”, і відбулися події минулої середи, коли був обраний голова обласної ради та його заступники.

Що ж стосується перемовин про розподіл між фракціями посад в усіх одинадцяти комісіях ради, то вони були зірвані з вини “керівника однієї з фракцій, яка підтримала “радикалів”, і цей керівник фракції хоче за будь-яких умов очолити бюджетну комісію обласної ради”. Результатом зриву перемовин став перенос другого пленарного засідання першої сесії обласної ради аж на 4 грудня, що на думку пана Благодира є неприпустимим, тому що загрожує зривом отримання субвенцій з державного бюджету на суму у вісімдесят мільйонів гривень.

Свого колегу підтримав і Олександр Корнійчук, який зокрема зазначив, що БПП “Солідарність” на виборах отримала найкращий результат і має право бути гідно представлена в керівництві обласної ради. Як з’ясувалося наразі, ця політична сила претендує на головування п’ятьма комісіями, серед них бюджетна та комунальної власності та посади заступників ще у трьох комісіях, та три посади секретарів комісій. На запитання автора – що буде, якщо перемовини між фракціями проваляться, депутати зауважили, що у випадку зриву домовленостей і небажання йти на компроміс говорити не те що про плідну робота, а й просто роботу обласної ради не доведеться.

30.11.2015Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2015p. 
На головну сторінку