Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №735 від 30.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Швейцарські пряники

Швейцарські пряники

Для тіста: 500гр.борошна, 200гр.цукру, 150гр.меду, 130мл молока, 50гр.вершкового масла, 1,5ч.л.соди, 1ч.л.какао, 1ч.л. пряної суміші або кориці, Для начинки: 200гр.повидла, Для крему: 130гр.масла, 70гр.цукрової пудри

Цукор, мед, масло, молоко нагріваємо , поки не розчиниться цукор і мед. Окремо змішуємо борошно, соду, какао, прянощі. Додаємо до борошняної суміші рідкі складові, замішуємо тісто. Борошна не підсипаємо, оскільки пряничне тісто при охолодженні набуває правильної консистенції. Даємо охолонути, загортаємо в пакет і даємо відпочити в холодильнику 30 хвилин. Розкачуємо тісто пластом в 1,5см. Краще це робити між двома листами пергаменту, тоді не буде необхідності підсипати борошна і готовий корж не вийде забитим. Випікаємо при 170С° 10-15 хвилин до темно-золотистого кольору. Даємо охолонути на папері, тільки тоді знімаємо. Розрізаємо навпіл. Одну частину змазуємо підігрітим повидлом, для другої – збиваємо масло кімнатної температури з пудрою до кремоподібного стану. Складаємо коржі начинкою один до одного. Охолоджуємо в холодильнику.

Дуже смачно до чаю, особливо на другий день, коли аромати та смаки потоваришують. Виходять такі собі пряні тістечка, за бажанням їх можна зверху присипати цукровою пудрою.

Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA

30.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2015p. 
На головну сторінку