Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівне завітали “Посли Реформ”

30 листопада в Рівненській обласній адміністрації відбулася прес-конференція в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з просування реформи децентралізації “Посли Реформ”. У команду “Послів Реформ” увійшли народні депутати України VIII скликання Ганна Гопко, Остап Єднак, Марія Іонова, Ірина Луценко, Оксана Юринець, а також експерт Реанімаційного Пакету Реформ з питань децентралізації влади, директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак.

“Сьогодні важливий день, – сказав голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков. Команда “Послів Реформ”, опираючись на досвід європейських країн, проводить процес децентралізації влади та пов’язаного із цим внесенням змін до Конституції України в органах місцевого самоврядування”.

Щодо мети кампанії просувань реформ децентралізації висловилася народний депутат України VIII скликання Ганна Гопко:

“Нашій команді важливо поспілкуватися із представниками громад у містах України, щоб дізнатися про особливі моменти децентралізації, які мають місце в законодавстві. Ми вже відвідали Ужгород, Львів, Одесу та багато інших міст. Децентралізація – це та сила, яка має об’єднати представників усіх партій і зміцнити країну”.

Народний депутат Ірина Луценко додала, що нині одним із найважливіших кроків влади стане фінансування місцевого самоврядування із якнайширшим висвітленням його в громаді.

Цитуючи думку митрополита Андрія Шептицького – “лише в єдності, мирі – сила народу” – народний депутат Оксана Юринець зазначила, що їхня кампанія “має вчити і контролювати місцеві громади, щоб запобігти зловживанню владою”.

Експерт Реанімаційного Пакету Реформ з питань децентралізації влади, директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак наголосив:

“Найважливіше зараз – вирватися із лап московського ворога! Ми нині творимо власне майбутнє, і я не уявляю, як можна бути до цього байдужим”.

“Інформаційне поле навколо реформ нині здебільшого викривлене та однобоке. Багато людей внесли власні міфи в розвиток цієї теми. Тому в нас і виникло бажання інформувати громадян України про сутність та значення децентралізації, а також дати краще розуміння представникам влади на регіональному рівні про комплексний підхід до реформ”, – сказала на завершення прес-конференції Ганна Гопко.

07.12.2015Олександра Нагорна



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку