Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Поради на кожен день

• При приготуванні баранини — Для того, щоб відбити специфічний смак баранини, перед смаженням потримаєте м’ясо 30 хвилин в слабкому розчині оцту, попередньо закип’яченим з часником, сіллю і спеціями, а потім охолодженому.

• Ніколи не поливайте сирі дрова гасом і, тим більше, бензином, щоб вони розгорілися. Досить насипати на дрова або вугілля жменю крупної солі, щоб вони яскраво спалахнули.

• Дерев’яну підлогу слід протирати ганчіркою, змоченою в скипидарі, принаймні два рази на рік, щоб оберегти його від вогкості і деревних черв’яків.

• Підлоги будуть блищати, якщо при митті їх у воду додати дві столові ложки оцту.

• Забрудн шпалери можна очистити легко і швидко. Змахнувши попередньо віником пил, протріть стіни сухою ганчіркою, занурюючи її час від часу у вівсяні пластівці.

• Зрізані квіти довше зберігають свою свіжість, якщо у воді розчинити таблетку аспірину. Воду слід міняти кожні два дні, відрізаючи при цьому стебло на 1 сантиметр.

Злегка зів’ялі квіти знову знайдуть свіжість, якщо їх опустити на кілька хвилин у теплу воду (на глибину 10 сантиметрів) і додати чайну ложку кухонної солі.

• У стічній трубі кухонної раковини іноді накопичується бруд. Для усунення цього слід не рідше одного разу на тиждень виливати в раковину киплячий розчин пральної соди (столова ложка на 1 літр окропу, причому соду сипати в окріп).

• На печах або на стінах у ваннах і кухнях кахельні плитки зазвичай протирають мокрою ганчіркою, але пази (щілини) між плитками залишаться сірими. Можна користуватися крейдою, розчиненою у воді. Цим розчином побілити всю стінку або піч з кахелю, а потім протріт

ь сухою ганчірочкою всі плитки. Вони будуть блищати, пази між ними теж стануть білими.

• Накип з молока можна видалити з посуду, протерши її папером і кавовою гущею, Таким же способом можна видалити характерний запах горілого з посуду.

• Кавник легко відмиється всередині, якщо в ньому прокип’ятити чисту воду з шматочком лимона.

• Молочну посуд треба мити спочатку в холодній, а потім у гарячій воді. Посуд, у якій були тісто і яйця, також миють спочатку в холодній воді, а потім у гарячій.

• Жирний посуд легко мити теплою водою, якщо насипати в неї трохи сухої гірчиці (на тазик — одну чайну ложку). Після цього посуд сполосніть холодною водою.

• При митті посуду стакани часто ставлять один в іншій, і вони застрягають. Відокремити їх можна дуже легко, якщо опустити нижню склянку в теплу воду, а верхню наповнити холодною водою.

• Щоб витягнути з шийки пляшки застряглу пробку, змочіть в гарячій воді ганчірку і оберніть шийку пляшки. Скло нагріється, і пробку легко буде вийняти.

• Щоб яйця не розтріскувалися під час варіння, в воду сиплють трохи солі.

Тріснуте сире яйце при варінні не випливає, якщо додати у воду оцтової кислоти (есенції).

• Опущені в солону воду свіжі яйця падають на дно, а несвіжі спливають на поверхню.

07.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку