№737 від 14.12.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На один штолен вагою 750гр.: 60гр. масла, 60гр.цукру, 1яйце, 280гр.борошна, 125гр.сир, 1ч.л. розпушувача, 1ч.л. ванільного екстракту, 150гр.сухофруктів
Масло кімнатної температури збити з цукром до кремоподібного стану, додати яйце, ванільний екстракт, творог, ще раз добре збити.
Додати замочені сухофрукти, просіяти зверху борошно з розпушувачем, замісити тісто.
На папері для випічки розкачуємо тісто овалом, ребром долоні ділимо овал на дві нерівні половинки. Меншу половинку закладаємо на більшу. Ставимо духовку при 200С° на 10 хвилин, далі зменшуємо вогонь до 170С° і печемо ще 45-50 хвилин.
Готовий, гарячий штолен щедро змазуємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо цукровою пудрою товстим шаром. По-перше, це новорічно-гарно, а по-друге, збереже наш штолен від висихання.
Даємо повністю охолонути, загортаємо у фольгу і в прохолодному місці зберігаємо: алкогольний (сухофрукти замочені в алкоголі) варіант – 2-3 тижні, безалкогольний (сухофрукти замочені в чаї або соці) -1 тиждень.
14.12.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2015p. На головну сторінку |