Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №738 від 21.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Йод для нігтів!

Спиртовий розчин йоду в залежності від способу використання, може діяти на нігті, як позитивно, так і негативно. Напевно, кожна дівчина, що стежить за своєю зовнішністю знає, що йод, що продається в кожній аптеці, придатний не тільки для дезінфекції ранок, а ще й для поліпшення стану нігтів. Безперечно, цей засіб дуже корисний і робить досить сприятливу дію на нігтьові пластини, але тільки за умови правильного використання.

Якщо звернути увагу на склад йоду, можна побачити, що однією з його основних складових є спирт, а як відомо спирт володіє одниєю дуже неприємною властивістю — висушувати тканини, на які було нанесено. Природно, нігті не є винятком. Якщо їх регулярно обробляти спиртом, то вони обов’язково стануть ламкими і крихкими, почнуть жовтіти і шаруватися. Тому використовуючи йод для нігтів, замість зміцнення, можна домогтися абсолютно протилежного результату і суттєво їм нашкодити.

Що ж робити, невже потрібно повністю відмовитися від даного препарату? Відповідь на це питання може бути тільки одна — звичайно ж, ні! Нашим нігтям, йод просто необхідний. Адже він прекрасно зміцнює і живить нігтьові пластини, робить їх більш здоровими і запобігає розшаруванню. Ну а щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно просто відмовитися від регулярного використання йоду в чистому вигляді.

Це засіб буде діяти набагато краще і ефективніше разом з іншими корисними компонентами. Його можна сміливо включати у всілякі домашні маски, креми і ванночки. Ну а мазати нігті йодом варто лише в крайніх випадках, коли їм потрібна екстрена допомога і не частіше разу на місяць.

Ванночки для нігтів з йодом. Лікувальні ванночки для нігтів рекомендується використовувати двічі на тиждень. Тривалість таких процедур повинна становити не мене 10-15 хвилин. Перш ніж їх проводити, необхідно повністю зняти з нігтів лак і добре вимити руки. Після закінчення процедури нігтьові пластини і шкіру біля них варто обробити будь-яким живильним кремом.

Апельсинова ванночка. Перевага даного засобу полягає в тому, що дія йоду посилюється ще й вітаміном С, який також прекрасно позначається на стані нігтів. Щоб його зробити, половину склянки апельсинового фрешу, розведіть навпіл гарячою водою і додайте до нього три крапельки йоду.

Ванночка з йодом і сіллю. Ложку морської солі з’єднайте зі склянкою теплої води і додайте до отриманої рідини три крапельки йоду.

Масляна ванночка. Пару столових ложок льняної або мигдальної олії вилийте в скляну ємність, капніть в неї близько трьох крапельок йоду, добре перемішайте і підігрійте суміш в мікрохвильовці або на водяній бані. Після цього з’єднайте рідину зі склянкою теплої води.

Ванночка з подорожником. Столову ложку сухого подорожника залийте окропом і залиште на десять хвилин. Після цього процідіть і додайте до розчину чотири крапельки йоду.

Ванночка з чистотілом. Столову ложку подрібненого свіжого або сухого чистотілу залийте склянкою окропу. Дайте розчину настоятися близько години, потім процідіть і додайте в нього п’ять крапельок йоду і ложку солі, краще морської.

21.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.12.2015p. 
На головну сторінку