Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненський “Льонокомбінат” - рік минулий, рік прийдешній

Рівненський “Льонокомбінат” - рік минулий, рік прийдешній

Початок року традиційно є тим часом, коли підбиваються підсумки минулого року та готуються прогнози на новий рік. Так як сьогодні для всієї держави питання роботи промислових підприємств без перебільшення є питанням виживання України, автор попросив власника флагмана вітчизняної легкої промисловості Рівненського “Льонокомбінату” Олега Червонюка розповісти про рік 2015 та поділитися планами на рік 2016.

- Що стосується минулого року, то він для економіки України був дуже поганим. Промислове виробництво падало практично в усіх галузях. Однак наше підприємство, навпаки, збільшило виробництво вдвічі. Річ у тім, що ми взяли курс на створення власної збутової мережі і вже на кінець 2015 року маємо більше десятка магазинів у різних обласних центрах. Що це дало? Річ тім, що наша продукція стала суттєво вигравати в ціні на тлі конкурентів, а якщо до цього додати високу якість виробів Рівненського “Льонокомбінату”, то ріст продажів є цілком закономірним. Хоча сказати, що минулий рік був для нас “безхмарним” звісно не можна. Проблеми були, і далеко не всі вони пов’язані із загальною економічною ситуацією в державі. Продовжилось свавілля чиновників, які й після Революції Гідності не перестають вставляти “палки в колеса” вітчизняним товаровиробникам. Так, що 2015 рік для підприємства пройшов доволі бурхливо.

Що стосується 2016 року, то планів дуже багато. Потрібно завершити те, що не вдалося у минулому році. В першу чергу маю на увазі добудову нової швейної фабрики, яка дозволить суттєво збільшити обсяги виготовлення готового одягу. Також плануємо запустити й нове трикотажне виробництво, яке дасть можливість суттєво розширити асортимент тканин, які виготовляє наше підприємство. Хочу сказати, що ми не тільки розширюємо виробництво, а запускаємо абсолютно нові для “Льонокомбінату” об’єкти. Так перед Новим роком запрацювала наша котельня, яка працює на відходах деревообробної промисловості і забезпечує підприємство дешевою парою. Хочу сказати, що будували ми котельню не один рік і її пуск став справжнім святом, бо наша котельня є ще одним кроком, хай в масштабах України і не таким вже і великим, на шляху до енергонезалежності. Хочу зазначити, що в країнах ЄС підприємствам, які за власний кошт будують такі “зелені” котельні, держава відшкодовує половину їх вартості, в нас ніхто нічого не відшкодовує, а навпаки, ми ще й заплатили ПДВ. На цьому простому прикладі відразу видно відношення в різних державах до вітчизняних товаровиробників. Однак доводиться жити в тих умовах, які сьогодні є в Україні і навіть не просто виживати, а розвиватися, тому що я впевнений - без потужної національної промисловості майбутнього в України немає.

18.01.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. 
На головну сторінку