Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Українська чорно-ряба молочна порода

Підприємства розводитимуть чистопородних тварин

Чотири рівненських підприємства отримали статус суб’єкта племінної справи у тваринництві. Це надає їм право розводити чистопородних тварин та продавати їх. Про це повідомляють на сайті департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Тож відтепер вирощуванням чистопородних тварин – української чорно-рябої молочної породи – займатимуться репродуктори-підприємства “Україна” на Здолбунівщині та “Хлібороб” на Дубровиччині.

Водночас ДП “Дослідне господарство “Тучинське” Науково-виробничого центру “СОЯ” Національної академії аграрних наук України” Гощанського району підтверджено статус – племінний завод з розведення ВРХ абердино-ангуської породи. 

Статус суб’єкта племінної справи також надано і підприємству “Рівнеплемсервіс” Рівненського району.

Загалом на Рівненщині працює 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві, в тому числі – 22 племінні заводи та племінні репродуктори з розведення ВРХ, 4 племінні репродуктори з розведення свиней, по одному племінному репродуктору з розведення коней та птахів.  

Також на Рівненщині функціонують 2 племінні підприємства, які займаються штучним осіменінням ВРХ. На Радивилівщині працює бджолорозплідник, а на Острожчині та Млинівщині – по одній племінній пасіці.

Крім того, в області діють 3 племінні репродуктори з рибництва. Зокрема, 2 підприємства у Дубенському та Радивилівському районах спеціалізуються на вирощуванні коропа, а рибне господарство, що у селі Святе на Здолбунівщині,  – форелі райдужної.

Також в області працюють іподром та трендепо – установа, у якій займаються тренінгом та випробовуванням коней.

18.01.2016



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. 
На головну сторінку