Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зміцнити нігті?

Як зміцнити нігті?

Красиві, здорові, сильні нігті — мрія кожної жінки. Але на жаль, мало хто може похвалитися здоровими нігтями. На думку майстрів, таких нігтів просто немає. Проте існують певні способи зміцнити нігтики, врятувати їх від ламкості і розшарування.

За міцність нігтів відповідає кальцій. Але якщо його приймати без вітаміну Д3, він може не засвоїтися. Тому краще купувати добавки, де кальцій виступає в зв’язці з вітаміном Д3, або полівітамінний препарат. Зараз випускаются спеціальні полівітамінні препарати для жінок, які сприяють силі і красі нігтів і волосся. Так ми зміцнимо нігті зсередини.

Ще одна проблема — коли нігті слабкі, тоншають, отже, не можуть відрости. Розшарування викликано сухістю нігтьової пластини. Допомагають підтримати вологу сольові ванночки, а також спеціальні засоби для шару нігтів. У сольову ванночку непогано додати обліпихову олію. Регулярно живіть свої нігтики кремом для рук і нігтів.

Рекоменуется проводити вдома парафінотерапію. Це нескладно. Беремо шматок парафіну, розтоплюємо його на воднян бані, а потім кілька разів занурюють пальці в парафінову масу. Зверху надягаємо целофанові рукавички і вкутуємо рушником, тримаємо 15 хвилин. Є також аптечний варіант: можна купити спеціальний набір з бджолиним воском.

Припиніть використовувати металеві пилки радянського зразка, так як вони сильно травмують ніготь при обробці. Знімайте лак рідиною без ацетону, використовуйте якісні лаки, а не китайські за 2 гривні, які навіть пахнуть підозріло. Не думаємо, що вони сподобаються нашим нігтям.

Займайтеся домашніми справами в рукавичках, особливо якщо ви користуєтеся концентрованими миючими засобами.

Цікаво, що запобігти випаданню волоссю, а також зменшити ламкість нігтів допоможе вживання в їжу продуктів, що містять желатин. Приготуйте самі мус або желе, якщо купуєте мармелад — стежте, щоб він був натуральним.

Безумовно, на ріст і красу нігтів впливає спосіб життя, здоров’я, стан кишечника. Здоровий спосіб життя і правильний догляд допоможуть зміцнити нігтики.

18.01.2016



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. 
На головну сторінку