Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Розвантажувальні дні - чим вони корисні і як їх правильно проводити!

Розвантажувальні дні - чим вони корисні і як їх правильно проводити!

Про існування розвантажувальних днів, напевно, чув кожен, от тільки випробувати їх на собівирішуються далеко не всі. І даремно. На думку багатьох кваліфікованих дієтологів регулярне дотримання розвантажувальних днів дуже корисно, причому не тільки для тих, хто бажає позбавитисявід зайвих кілограмів.

Яку користь приносять розвантажувальні дні

Перш ніж говорити про користь розвантажувальних днів, необхідно розібратися, що ж вони собою являють. Подібна практика передбачає споживання протягом дня однотипних, як правило, низько калорійних продуктів або повна відмова від твердої їжі.

Варіанти розвантажувальних днів можуть бути самими різними, основною їх відмінністю є використовувані продукти. Найчастіше розвантаження влаштовують на певному овочі, фрукті, каші, кисломолочному продукті, на соках, трав’яних чаях або навіть тільки на воді. Кожен з цих варіантів буде ефективний, оскільки добре впорається зі своїм основним завданням - дасть організму перепочинок, очистить кишечник від накопиченого в ньому сміття і виведе надлишки рідини.

Якщо ж використовувати розвантажувальні дні для схуднення, необхідно враховувати ще калорійність продуктів і їх здатність впливати на вагу. Вважається, що більш інших сприяє втраті зайвих кілограмів огірковий або яблучний розвантажувальний день, за ними слідує кефірний, потім гречаний, вівсяний і т.д. Однак не варто сподіватися, що дотримуючись їх, ви зможете швидко схуднути. У цьому випадку вага буде йти поступово, але зате отриманий результат залишиться надовго.

Основною перевагою розвантажувальних днів перед модними дієтами можна вважати те, що вони не завдають шкоди здоров’ю, а, навіть навпаки, покращують самопочуття. Регулярне очищення організму дарує надзвичайну легкість, покращує травлення і стан шкірних покривів, заряджає енергією і підвищує настрій.

Як правильно організовувати розвантажувальні дні

Правильний розвантажувальний день передбачає підготовку, а потім плавний вихід. Для цього напередодні “розвантаження”, починаючи з обіду, слід відмовитися від важкої їжі, на вечерю можна обмежитися легким салатом, одним фруктом або склянкою кефіру, перед сном рекомендується зробити клізму. На наступний день після розвантажувального, намагайтеся не переїдати і споживати тільки низько калорійні легкі продукти.

Щоб розвантажувальний день пройшов максимально легко, для його проведення підбирайте продукти, які вам подобаються, і які ви зможете без зусиль придбати. Крім цього дотримуйтеся декількох нескладних правил.

- Організовувати розвантажувальний день рекомендується не більше 1 разу на тиждень. Винятком може стати тільки занадто велика вага, в цьому випадку “розвантаження” допустимо робити через кожні три дні.

- Під час розвантажувального дня відмовтеся від важких фізичних навантажень.

- Споживайте їжу невеликими порціями, але якомога частіше.

Меню розвантажувального дня має складатися з одного продукту, але іноді їх кількість може бути збільшена до двох.

Організація розвантажувального дня

Об’єми споживаної їжі можуть бути різними, багато в чому це залежить від обраного продукту, способу життя і ваги людини. Середня рекомендована норма овочів, фруктів або ягід - не більше 2 кг, білкової їжі - не більше 0,7 кг, молока або кефіру - не більше 1,2-2 літра, каші, як правило, можна їсти без обмежень, проте дуже багато все ж не варто.

Обов’язково збільште кількість споживаної води.

В день розвантаження повністю відмовтеся від солі і цукру.

Для того, щоб ефект від “розвантаження” був дійсно хорошим, у звичайні дні дотримуйтеся принципів правильного, здорового харчування і намагайтеся більше рухатися. Якщо ж ви будете зловживати шкідливими продуктами, то позитивних результатів ви навряд чи дочекаєтеся.

Найбільш популярні та ефективні розвантажувальні дні: кефірні, морквяні, гарбузові, яблучні, рисові, бананові, гречані, сирні, огіркові, кавунові, сокові, молочні, капустяні, грейпфрутові, вівсяні, на курячій грудці, на йогурті і на зеленому чаї.

18.01.2016



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. 
На головну сторінку