Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Торт “Прага”

Торт “Прага”

Для бісквіту: 6 білків, 6 жовтків, 150г цукру, 115г борошна, 25г какао, 40г масла (розтопити).

Жовтки збиваємо із 75г цукру до кремоподібного стану, окремо збиваємо білки із цукром, що залишився, до стійкої піни.

Потім ці суміші акуратно змішуємо, додаємо просіяну муку із какао, вмішуємо дуже обережно, і по краю миски вливаємо розтоплене масло, ще раз перемішуємо і виливаємо у форму (22-24см в діаметрі).

Випікаємо 30 хв. за температури 200С. Увага!!! Бісквіт має охолоджуватися 8 год. при кімнатній температурі. Розрізаємо на три коржі і просочуємо сиропом (100 гр. води, 100 гр. цукру, 1ст.л. коньяку все закип’ятити і охолодити). Далі робимо фірмовий крем “Празький”: 1 жовток (30г), 20г води змішуємо (це робиться, щоб жовток не згорнувся при нагріванні), додаємо 120г згущеного молока і на маленькому вогні доводимо до кипіння. Сироп охолоджуємо і додаємо 200г вершкового масла, збитого з ванільним цукром ( 1ч.л.) і 10г какао. Яєчний сироп додаємо по 1 ст.л, постійно збиваючи. Коржі, просочені сиропом, промазати кремом, а верхній корж намазуємо абрикосовим джемом. Джем потрібно нагріти і через сито видавити на торт. Зверху все заливаємо помадкою, найпростіша – 100г шоколаду розтопити з 50г масла.

Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA

18.01.2016



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. 
На головну сторінку