№741 від 18.01.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Меню-газета
Для бісквіту: 6 білків, 6 жовтків, 150г цукру, 115г борошна, 25г какао, 40г масла (розтопити).
Потім ці суміші акуратно змішуємо, додаємо просіяну муку із какао, вмішуємо дуже обережно, і по краю миски вливаємо розтоплене масло, ще раз перемішуємо і виливаємо у форму (22-24см в діаметрі).
Випікаємо 30 хв. за температури 200С. Увага!!! Бісквіт має охолоджуватися 8 год. при кімнатній температурі. Розрізаємо на три коржі і просочуємо сиропом (100 гр. води, 100 гр. цукру, 1ст.л. коньяку все закип’ятити і охолодити). Далі робимо фірмовий крем “Празький”: 1 жовток (30г), 20г води змішуємо (це робиться, щоб жовток не згорнувся при нагріванні), додаємо 120г згущеного молока і на маленькому вогні доводимо до кипіння. Сироп охолоджуємо і додаємо 200г вершкового масла, збитого з ванільним цукром ( 1ч.л.) і 10г какао. Яєчний сироп додаємо по 1 ст.л, постійно збиваючи. Коржі, просочені сиропом, промазати кремом, а верхній корж намазуємо абрикосовим джемом. Джем потрібно нагріти і через сито видавити на торт. Зверху все заливаємо помадкою, найпростіша – 100г шоколаду розтопити з 50г масла.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA
18.01.2016 |
Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2016p. На головну сторінку |