Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №742 від 27.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Корисні поради в сауні!

Перед тим як відправитися в сауну, слід проконсультуватися з лікарем чи можна вам відвідувати сауну чи ні.Є хвороби за яких сауна не тільки не рекомендується але і забороняється.

Що потрібно взяти з собою!З собою потрібно взяти рушник і капці. Не беріть з собою в сауну, прикрас, залиште їх дома. Гаряче повітря не дасть Вам перебувати з ними в парній, а знімати і залишати їх в незнайомому місці не з руки, та й просто можна потім забути про них. Також перед сауною не варто перевантажувати шлунок, особливо важкою їжею.

І так ми в сауні, перед тим як зайти в парильню, не завадить прийняти душ, волосся краще залишати сухими.Перший візит краще обмежити кількома хвилинами. Далі можна збільшувати час проводження в парній. Завжди починайте з нижньої лавки і поступово рухайтеся до верхньої. І головне стежити за своїм самопочуттям, як тільки Ви починаєте відчувати дискомфорт, відразу ж покидайте парну. Між перебуванням в парній, можна поплавати в басейн, якщо такий мається, ну і на худий кінець прийняти прохолодний душ, що б охолодити організм.

Алкоголь в сауні табу, навіть пиво. П’ючи алкогольні напої в сауні Ви даєте на організм велике навантаження, а він може і не витримати. У сауні потрібно вживати легкі напої, ідеальними будуть мінеральна вода або чай. До речі якщо в сауні не продаються дані напої, не забудьте їх захопити з собою, тому що організм буде потребувати підтримки водного балансу.

Після сауни не рекомендується активно відпочивати, краще сходити на масаж, або просто відпочити вдома в колі сім’ї. Алкоголь і важка їжа, також не рекомендована після відвідування сауни.

27.01.2016



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2016p. 
На головну сторінку