№742 від 27.01.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Печериці одні із самих популярних грибів у світі, які вживають в їжу. І пов’язано це з тим що печериці вирощюють не природним шляхом, вони не ростуть в природі. Печериці найбезпечніші гриби відомі науці, цьому їх вживають навіть в сирому вигляді.Печериці використовуються для приготування різноманітних страв, їх смажать, парять, маринують, готують з них соуси.
Перше що потрібно зробити це промити гриби, не варто замочувати, просто добре промийте і просушіть на рушник. Чому не можна замочувати гриби, тому що вони втрачають свій смак і становляться водянистими.
Далі нам потрібно зрізати засохлі краї ніжки і очистити капелюшок гриба від плівки. Краї на ніжках потрібно обрізати тому що вони будуть не смачними і погано приготуються, а плівку зрізаємо, оскільки вона збирає в себе бруд і пил. Плівку з ніжки гриба можна не знімати вона цілком безпечна і їстівна. Знімають її зазвичай для естетичного комфорту.
Підемо далі, під капелюшком у печериці знаходитися коричневі пластиночки. Видаляти їх не варто, вони і надають грибам аромату і грибного смаку. За великим рахунком в печерицях немає нічого такого що б могло загрожувати Вашому здоров’ю, так що все залежить від Вашої уяви і фантазії.
27.01.2016 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2016p. На головну сторінку |