Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №743 від 01.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зберегти шкіру обличчя від зимових морозів

Як зберегти шкіру обличчя від зимових морозів

Взимку шкіра обличчя потребує особливо ретельного догляду. У холодну пору потрібно більш уважно доглядати за обличчям - додатково живити шкіру, захищати від вітру та снігу. 

Взимку шкіра особливо чутлива і вимагає щадного догляду. Тому в цей час року бажано вмиватися не гелем і пінкою, а емульсіями на основі більш м’яких компонентів - молочком або вершками. Якщо ви продовжуєте користуватися гелем, то після нього не забувайте наносити живильний крем по типу шкіри. 

Що відбувається з обличчям взимку

- Низькі температури ведуть до втрати вологи. Як результат шкіра стає сухою і нерівною.

- Під впливом холоду потовщується роговий шар. Шкіра втрачає гладкість і виглядає грубіше.

- Сальні залози при морозі працюють не так активно, при цьому захисна гідроліпідна плівка стоншується, роблячи шкіру менш еластичною і більш сприйнятливою до навколишнього середовища.

- Крижані мікрокристали атакують обличчя. У результаті шкіра покривається червонуватими плямами.

- Старіння шкіри взимку йде швидше, т.к . сповільнюються процеси відновлення шкірного покриву.

Зимовий догляд за шкірою обличчя

Очищення. Вранці треба вмиватися не пізніше ніж за годину до виходу на вулицю. А коли наступають сильні морози (температура нижче - 15 ° С), замініть умивання протиранням обличчя ваткою, змоченою в косметичному молочці. 

Механічне чищення за допомогою скрабу рекомендується робити не частіше разу на тиждень, а для сухої шкіри - раз у десять днів, оскільки шкіра при цьому отримує сильний вплив і може відповісти червоними плямами і печіння. 

Харчування. Денні живильні креми наносять на обличчя (у тому числі під пудру) в якості захисту за 30-40 хвилин до виходу на вулицю. Взимку краще віддавати перевагу кремам, що містять жири, як ланолін, сирин, гліцерин, вітаміни С, Е та А, які захищають шкіру. 

Зволоження. Сучасні косметологи радять обов’язково зволожувати шкіру обличчя в зимовий період. 

Будь-які засоби, що містять воду (зволожуючі креми, тональні засоби тощо), треба наносити на шкіру не пізніше ніж за годину до виходу з дому! 

Захист. Якщо має бути довга прогулянка, а на вулиці сильний мороз і вітер, то шкіру обличчя необхідно захистити від обвітрення та обмороження за допомогою спеціальних кремів від негоди і спортивних кремів - вони продаються в аптеках. Крем для захисту від холоду володіє теплоізоляційними властивостями. Є також креми, що захищають від вітру і негоди, які наносяться поверх косметичних засобів. 

Особливо вразлива в мороз шкіра повік і губ. На повіках вона дуже тонка, в цій області швидше починаються процеси в’янення, тому шкірі вік постійно необхідні харчування і тонізація. 

Зимовий догляд за століттями.

- Вранці і ввечері протирайте шкіру навколо очей шматочками льоду молока, наполовину розведеного водою.

- Накладайте на прикриті повіки контрастні примочки: теплі - з молока, і холодні - з шавлії (1ч. ложку листя залити 1/2 склянки окропу, настояти 2-3 години, процідити). 

- Починайте з теплих примочок, закінчуйте холодними. Всього необхідно зробити 5-6 чергувань через день перед сном протягом місяця. А на ніч наносите на віки крем з додаванням камфорного масла. 

- Щоб уповільнити появу "гусячих лапок" біля очей, вбивайте невелику кількість мигдальної або оливкової олії в шкіру навколо очей перед сном.

Через 15 хвилин промокніть шкіру серветкою.

- Простий засіб проти мішків під очима: два разових пакетики з чаєм обдайте окропом, трохи остудіть, а потім на 10 хвилин покладіть на очі.

Догляд за губами

Губи взимку часто обвітрюються: з’являються тріщинки, запалення. Тому не забувайте про спеціальні поживні креми-контури і лікувально-профілактичні бальзами для чутливих зон. У зимовий час краще використовувати жирні помади або блиск.

Додатковий догляд

У зимовий час треба більше приділяти уваги маскам - поживним і вітамінізованим, які застосовують 2-3 рази на тиждень. 

Сирна маска.

Візьміть 2 ложки свіжого сиру, розітріть з сирим жовтком і декількома краплями перекису водню. Маса повинна вийти без грудок і не дуже густа. Накладіть її на обличчя і шию. Через 10-15 хвилин змийте маску холодною водою. Така маска оживляє шкіру, робить її трохи світліше. 

Добре зволожують шкіру маски з соків овочів і фруктів, наприклад яблучна (кашка з натертого яблука) або картопляна (кашка з натертого сирого картоплі). 

А ось рецепти масок, які зволожують шкіру і одночасно живлять її.

Жовткова-масляна маска для сухої шкіри.

- Фруктовий сік (яблуко, лимон, грейпфрут) - 2 ч. ложки; 

- 1/2 сирого яєчного жовтка; 

- сир жирний - 2 ч. ложки; 

- масло рослинне -1ч. ложка. 

Ретельно розтерши, змішайте наведені вище інгредієнти і отриману кашку нанесіть на обличчя. Тримайте маску 20 хвилин, потім змийте і нанесіть живильний крем. 

Жовткова-масляна маска для нормальної шкіри.

- Яєчний жовток (сирий) - 1 шт.;

- гліцерин-1ч. ложка;

- яблуко (натерте) - 1 шт. 

Кефірна маска для нормальної шкіри.

- Кефір - 1 ст. ложка;

- толокно - 1 ст. ложка. 

Кефірна маска для жирної шкіри.

- Кефір - 1 ст. ложка;

- сир - 1 ст. ложка. 

Яблучно-білкова маска для жирної шкіри.

- протертих яблук - 1 шт.;

- яєчний білок (сирий) - 1 шт.

Інгредієнти масок змішують і наносять на обличчя. Всі маски тримають 15 хвилин, потім змивають прохолодною водою. 

Якщо все ж шкіра почервоніла і запалилася, її заспокоять такі компреси. 

Шишки хмелю

Спочатку готують відвар: 3-4 ст. ложки дрібно нарізаних шишок заливають водою, доводять до кипіння, настоюють 20-30 хвилин і проціджують. Гарячий компрес з відвару тримають на ретельно очищеному обличчі 5-7 хвилин кожен вечір. 

Календула 

Відвар: 2 ст. ложки заливають окропом, настоюють 20 хвилин і проціджують. Контрастні компреси з відвару міняють 3-4 рази: гарячі тримають 2 хвилини (вони не повинні бути обпікаючими), холодні - 1 хвилину (не повинні бути крижаними).

Обліпихова олія 

Олія наносять на пошкоджені морозом ділянки шкіри , надлишок знімають серветкою. Процедуру проводять увечері. Можна використовувати аптечну олію можна домашню. 

Вівсяні пластівці 

Якщо шкіра почала сильно лущитися, 2-3 столові ложки підігрітого рослинної олії змішують з дрібно розмеленим геркулесом, наносять на шкіру і круговими рухами масажують протягом 2-3 хвилин, потім змивають теплою водою. Це одночасно відлущує і живить шкіру.

01.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2016p. 
На головну сторінку