Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Чи є майбутнє в комунального Будинку побуту?

Чи є майбутнє в комунального Будинку побуту?

На минулій сесії Рівненської міської ради депутати ухвалили рішення про продовження оренди ще на рік та чотири місяці міського Будинку побуту, що розташований у самісінькому центрі Рівного біля продовольчого ринку. Вже багато років цей об’єкт комунальної власності знаходиться в оренді у фірми “Моріон”. Між фірмою -орендодавцем та численними суборендарями вже досить давно точиться конфлікт. Не будемо виясняти, хто в цій суперечці правий, бо вона все частіше нагадує конфлікт у сім’ї, де навіть найближчі родичі не можуть зрозуміти, хто із сторін “білий та пухнастий”. Однак є факт конфлікту, і є рішення депутатів. Отже вже після голосування автор звернувся до керівника фірми “Моріон” Вадима Павлюка з проханням дати свій коментар нинішньої ситуації навколо Будинку побуту.

- Ви задоволені рішенням депутатів?

- Частково, бо продовження договору оренди на рік і чотири місяці є напівмірою.

- Яким на Вашу думку є остаточне вирішення?

- Це питання не до мене, а до депутатів та влади обласного центру, бо саме вони мають повноваження приймати рішення.

- Скажіть, Будинок побуту один із небагатьох великих об’єктів комунальної власності, який не приватизований. Чому?

- Його не можна приватизувати, бо він знаходиться у заставі в одного з банків…

Ми вирішили скористатися порадою пана Павлюка і запитати, думку депутатів. Аби не влаштовувати масове опитування наших місцевих обранців, звернулися за коментарем до Святослава Євтушенка.

- Я вважаю, що потрібно продавати Будинок побуту з аукціону. При цьому робити це, не відкладаючи на довго. І наявність цього приміщення у банківській заставі, на мій погляд, не є тією перепоною, яку не можна подолати. Справа в тому, що саме приміщення руйнується, і тому його реальна вартість з часом зменшується. Як на мене, історія з цим об’єктом має трохи інше підґрунтя. Адже цінна не стільки сама будівля, скільки прилегла земля, на якій розташований ринок. Тобто, вартість земельної ділянки настільки перевищує ціну будівлі, що комусь економічно вигідно доводити до того, щоб Будинок побуту занепадав, а потім придбати будівлю за мінімальну суму та використовувати земельну ділянку на свій розсуд. Врешті, у будівлі просто можна зробити додатково торгові точки. Тому з точки зору інтересів громади міста, треба прозоро продати Будинок побуту, і тоді конфлікт зникне. Адже власник, який заплатить реальні кошти і саму будівлю приведе до нормального стану, й із орендарями знайде спільну мову.

08.02.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2016p. 
На головну сторінку