Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №746 від 22.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Хочеш платити менше – створюй ОСББ

Хочеш платити менше – створюй ОСББ

10 лютого в міському будинку культури відбулася зустріч всіх зацікавлених рівнян, щодо створення ОСББ. Її організувала та провела Рада голів ОСББ Рівного та Рівненської області. З її керівником Ігорем Мічудою автор зустрівся невдовзі після заходу.

- Ігоре Володимировичу, як пройшла зустріч?

- Дуже добре, зал міського будинку культури ледве зміг вмістити усіх бажаючих. Річ у тім, що сьогодні питання створення ОСББ є для нашого міста, як і в цілому для України, одним з найбільш актуальних. Річ у тім, що з першого липня набирає чинності Закон, згідно якого повністю змінюються “правила гри” в царині обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Стара “жеківська” система уходить в минуле. Тому дуже важливо, аби люди зрозуміли – є вибір, або створити ОСББ та взяти майбутнє свого будинку у “власні руки”, або отримати від влади управляючого будинком, який за великим рахунком, жодної відповідальності перед його мешканцями не несе. Звісно перший варіант кращий, тому і є потреба в таких зустрічах.

- Скажіть, скільки сьогодні в Рівному є ОСББ і скільки з них входять в Раду голів ОСББ?

- Усього в обласному центрі на сьогоднішній день діють 205 ОСББ, 106 з яких входять в нашу Раду. Хочу сказати інше. Двісті п’ять ОСББ в місті це добре, але в Рівному налічується 1400 багатоквартирних будинків, в яких мешкає близько двохсот тисяч рівнян. Тобто в більшості будинків міста ще не створені ОСББ, а часу до введення в дію Закону залишається менше п’яти місяців. Це дуже серйозна проблема. Хочу сказати, що сьогодні перед нами стоїть важке завдання – допомогти за дуже короткий час створити сотні нових ОСББ, і тут потрібна системна робота. Тому наша Рада голів ОСББ виступила з ініціативою створення Ресурсного центру, який би на постійній основі надавав консультації та допомагав ініціативним групам у створення ОСББ. Вже є приміщення, і невдовзі ресурсний центр розпочне свою роботу. Добре, аби наша міська влада допомогла в здійсненні цього потрібного усій громаді Рівного проекту.

22.02.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2016p. 
На головну сторінку