Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №746 від 22.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині визначили перспективні професії

На Рівненщині визначили перспективні професії

На Рівненщині визначили професії, які будуть затребувані найближчим часом. 

Це будівельники, швачки, працівники готельно-ресторанного бізнесу, а також фахівці у деревообробній, хімічній та добувній промисловості.

Такі результати дослідження ринку праці, що проводилося у рамках реалізації проекту ЄС “Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону”.

За словами президента ГО “Волинський ресурсний центр” Василя Кашевського, увага дослідження фокусувалася на робітничих професіях. Це було зроблено з тією метою, аби максимально адаптувати ринок праці під потреби місцевого бізнесу.

Респондентами опитування були роботодавці та учні профтехзакладів.

Загалом Проект передбачає три компоненти – дослідження ринку праці субрегіону, профорієнтаційні заходи для молоді, а також закуплю обладнання для майстерень профтехзакладів з урахуванням потреб роботодавців.

“Проект розпочався з серпня 2014 року і триватиме 30 місяців. Він є унікальним для України, адже дає змогу відкоригувати систему професійно-технічної освіти відповідно до потреб ринку зайнятості на Рівненщині та Волині.Сума фінансування складає більше мільйона євро, з яких більше 800 тисяч – це грантові кошти ЄС”, - зазначив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Також Проект передбачає профорієнтаційні заходи для дітей та молоді, а також закупівлю обладнання для навчальних майстерень 12 профтехзакладів субрегіону. Таке устаткування слугуватиме якісній професійній підготовці молоді в довгостроковій перспективі. 

22.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2016p. 
На головну сторінку