Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №746 від 22.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Чабатта(Ciabatta)

Чабатта(Ciabatta)

На одну велику або дві маленькі: Для опари: 190гр.борошна в/г, 190гр.води кімнатної температури, 1/8ч.л.сухих дріжджів. Все змішали, закрили плівкою і залишили в теплому місці на 12 годин. Така опара називається пуліш. Для тіста: Весь пуліш, 310гр.борошна, 190гр.води, 1/8ч.л.сухих дріжджів, 10гр.солі, 15гр.оливкової олії.

Всі інгредієнти змішуємо, найкраще для цього використовувати міксер з насадками гачок, оскільки місити вручну доведеться не менше 20 хвилин, а машина це зробить за 10. Вимішане тісто викладаємо в миску, закриваємо плівкою і залишаємо в теплі на 1 годину. Потім його викладаємо на припорошений борошном стіл, складаємо як книжку, трішки підкачуємо, знову в миску, і на годину в тепле місце. За годину повторюємо всі маніпуляції, і знову чекаємо годину. Тоді формуємо на вибір або одну, або дві чабатти, намагаємося робити це так, щоб не виходило повітря з тіста, даємо відпочити 40 хвилин. Випікаємо при 210С° 25-30 хвилин до золотистого кольору. Даємо повністю охолонути.

Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA

22.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2016p. 
На головну сторінку