Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №747 від 29.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному немовлята змагались за звання найкращого плавця

У Рівному немовлята змагались за звання найкращого плавця

Сьогодні найменші рівняни - дітки віком від 3 місяців до 1, 5 рочку змагались на чемпіонаті з плавання. Це перші в Україні змагання з грудничкового плавання під назвою “Діти під водою”. 

Під час змагань маленькі учасники виконували різноманітні вправи, плавали і навітіть пірнали. Більшість з них, щоденно тренуються вдома та відвідують заняття у басейні.

Один з учасників заходу -  Алістер Донцов. Малюку лише 5 місяців, а він вже вміє плавати, пірнати та затримувати дихання під водою. 

- Нам дуже подобається плавання, - каже мама Альона Донцова. - Займаємось з дитиною з самого народження. У цьому мене підтримує чоловік, і безперечно, й надалі не будемо зупинятись на досягнутому.

Організатор заходу - інструктор школи раннього плавання “Немо” Юлія Собуцька розповідає, що ідея провести змагання виникла ще кілька місяців тому. А в подальших планах - залучити до участі немовлят з усієї України й зробити цей захід щорічним.

Нині на її пропозиццію відгукнулось чимало рівненських батьків, які й власне, стали учасниками заходу.

- Ми займаємось плаванням та загартовуванням діток до 3 місяців у ванній, де ми робимо водну гімнастику і пірнаємо. З 3 місяців заняття проводимо вже у басейні, - пояснює інструктор. - Діти досить швидко освоюються у воді і легко починають пірнати, затримуючи дихання на кілька хвилин. Крім того, регулярні заняття плаванням мають помітний зміцнюючий ефект, оскільки такі діти майже не хворіють застудами. Крім того, “плаваючі” немовлята і фізично значно міцніше інших – у них добре розвинені м’язи спини, живота, ніг і рук. Вони раніше починають повзати, стояти і ходити, їх відрізняє краща координація рухів, моторика.

Змагання проходили за номінаціями:

- найдовше під водою

- найглибше

- на дистанцію

- стрибки з бортика

- дует з мамою.

Насамкінець, усі учасники отримали відзнаки та дипломи найменших в Україні плавців.

29.02.2016Оксана Кравець, інформаційний портал “ЧаРівне.інфо”  



Рівне-Ракурс №10 від 29.02.2016p. 
На головну сторінку