Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №748 від 07.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Яка доля “Золотої підкови”?

Яка доля “Золотої підкови”?

Криза 2008 року вдарила по всіх галузях економіки, особливо постраждало від неї будівництво. Всі пам’ятають, як з осені 2008 почали зупинятися роботи на будівельних майданчиках, і ще довго Рівне “прикрашали” скелети недобудованих багатоповерхівок. Однак з часом ситуація почала виправлятися, і то тут, то там будинки тихо і без помпи вводилися в експлуатацію. “Останнім з могікан” став житловий комплекс “Золота підкова”, який почали будуватися на луцькому в’їзді. Для того, аби переповісти всю історію цього багатостраждального житлового комплексу не вистачить і всієї газети, тому зупинимося на останньому етапі.

За справу добудови його взявся “Східно Європейський будівельний альянс”, яким керує відомий в місті будівельник Сергій Полоцький. Справа дійсно зрушилась і вже ось-ось всі очікували, що проблема “останнього довгобуду” буде нарешті вирішена. Тому, коли минулого тижня було повідомлено, що в рівненському міськвиконкомі відбудеться зустріч представників влади, забудовника - Управління капітального будівництва, Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області з громадянами які мають відношення до житлового комплексу “Золота підкова”, особливої сенсації автор не очікував. Однак помилився. Дискусія була бурхливою. Ситуацію навколо житлового комплексу яскраво описав начальник Державної архітектурно – будівельної інспекції в Рівненській області Ігор Мічуда.

- Ситуація дійсно парадоксальна. Є будинок в якому фактично залишилося лише прикласти трохи зусиль, аби його ввести в експлуатацію. Забудовник працює чесно і робить усе можливе. Однак, в мене таке відчуття, що є сили які роблять усе можливе та неможливе, аби “Золота підкова” ніколи не була добудована. Річ у тім, що такої кількості “наїздів” в усі інстанції, які тільки можливо написати, я ще ніколи не бачив. Замість того, аби працювати забудовник мусить тільки тим і займатися, що відповідати на черговий “наїзд”. При цьому фактично від “Золотої підкови” буквально відлякують усіх, хто хотів би придбати тут житло. Ситуація не просто ненормальна, вона ганебна. Хочу відповідально заявити – проект будинку є дуже хорошим, роботи виконуються якісно, і ми контролюємо їх проведення, тому та негативна інформація, яку розповсюджують деякі “активісти” немає нічого спільного із дійсністю.

Ігоря Мічуду підтримав керівник “Східно - європейського будівельного альянсу” Сергій Полоцький.

- Нас фактично тероризує така собі пані Позднякова. Реально для того, аби ввести в експлуатацію перші два під’їзди нам потрібно усього продати п’ять квартир. Є потенційні покупці. Як тільки вони приходять, то розпочинається чергова кампанія цькування. Звісно ж люди бояться вкладати кошти, і будівництво завмирає. Фактично це замкнене коло. Тобто ті власники житла, які в різні часи вже внесли свої кошти опинилися заручниками однієї людини. Ця ситуація не просто ненормальна, вона ганебна. Ми вже навіть замовили експертизу в інституті судової експертизи і вже отримали висновок, що наш будинок відповідає усім нормам.

Також висловились і майбутні мешканці “Золотої підкови”. На жаль, самої пані Позднякової на зустрічі не було, тому її аргументацію почути не вдалося, однак інші люди висловлювалися дуже емоційно, і це ще м’яко кажучи. Їх можна зрозуміти, тому що сплативши гроші вони хочуть отримати своє житло, тим більше, що воно дійсно якісне. Після дискусії усі присутні пайовики вирішили об’єднатися і підготувувати відкритий лист до громадськості та органів влади, аби нарешті дати можливість завершити будівництво останнього довгобуду Рівного.

07.03.2016Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2016p. 
На головну сторінку