Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №748 від 07.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“МРІЯ Агрохолдинг” готується до весняної посівної кампанії

“МРІЯ Агрохолдинг” готується до весняної посівної кампанії

У “МРІЇ” триває інтенсивна підготовка до сезону польових робіт та весняної посівної кампанії. Техніку Агрохолдингу готують до виходу в поля – закуповуються та доставляються запчастини і пальне, проводяться ремонтні роботи, оновлюються та покращуються бази, ферми. Окрім того, в Компанії підходять до стадії завершення тендерні закупівлі мінеральних добрив, засобів захисту рослин та насіння.

Операційний директор Агрохолдингу Віктор Кухарчук розповідає: “Ми планували зайти в поля по мерзлоталому ґрунту, щоб вносити азот. Та, на жаль, було тільки 4 дні, у які ми могли працювати по 6 годин. Надалі розкидати міндобрива не дозволили погодні умови – температура піднялася, тому роботи на разі припинилися”.

Інтенсивно заходити у поле “МРІЯ” планує наприкінці березня – це найбільш ранні можливі терміни початку сільгоспоперацій. Найперше в Агрохолдингу сіятимуть ярий ячмінь, потім садитимуть картоплю, а вже пізніше – кукурудзу та інші культури.

Показником ретельної підготовки до весняної посівної є також відновлення робіт по розлісненню площ Компанії на кластерах* Львів, Карпати, Полісся, Галичина. “Ми оброблятимемо не тільки ті площі, які традиційно були в обробітку з року у рік, – говорить Віктор Кухарчук, – але і ті землі, які були закинуті та не доглядалися попередніми власниками. Це поля Агрохолдингу, які заросли чагарниками і деревами – таких у нас близько 3 тис. га. Почали розліснення ми ще перед Новим роком, і відновили ці операції як тільки дозволила погода. Таким чином, всі землі, що орендує “МРІЯ”, ми зараз доводимо до посівних кондицій”.

*кластер – це територіально-галузеве об’єднання взаємозалежних підприємств та організацій, які взаємодоповнюють і посилюють конкурентні переваги один одного, тісно співпрацюють з органами місцевої влади з метою підвищення конкурентоздатності власної продукції та економічного зростання регіону. Кластеризація – процес утворення кластерів – у сільському господарстві також передбачає об’єднання земельного банку, зазвичай враховуючи адміністративні кордони областей і районів, що дозволяє значно знизити логістичні витрати та підвищити ефективність процесу агровиробництва. У 2016 році Агрохолдинг “МРІЯ” перейшов до кластерної організаційної структури, і тепер складається з 7 виробничих кластерів. Кожен кластер буде зареєстрований як окрема юридична особа, що сплачує податки на тій території, на якій працює.

07.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2016p. 
На головну сторінку