Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №749 від 14.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чистка обличчя в домашніх умовах

В яких би умовах чистка обличчя не проводилася, в салоні або в домашніх умовах, завжди результат буде один - шкіра очиститься від забруднень.

В першу чергу очищуємо обличчя, протерши його очищуючим лосьйоном або молочком, далі на вологу шкіру наносимо очищувальну маску і розтираємо м’якими круговими рухами протягом 2-3 хвилин. Якщо на шкірі є запалення - чищення за допомогою масок, що містять абразивні частки, робити не можна. Замість цього можна скористатися маскою-плівкою.

Далі готуємо парову ванночку. Для цього скип’яти близько двох літрів води. Обличчя можна розпарити, як звичайним окропом, так і відваром лікарських трав, наприклад, ромашка підійде для жирної шкіри, а розмарин або полин - для сухої або чутливої. Трави дуже добре знімають подразнення і прибирають як зайву жирність, так і лущення, а ще покращують кровообіг.

Щоб розпарити обличчя, потрібно нахилити голову над ємністю з окропом і накрити її великим рушником. Він має бути дуже великим, щоб пара не остигала і не розсіювалася, інакше не вийде потрібного ефекту. Обережно! Починайте розпарювання, спочатку трохи прочинивши каструлю, щоб не обпектися, потім можна відкрити її сильніше або взагалі зняти кришку. В цілому процедуру потрібно продовжувати хвилин 10-15, але вже в перші пару хвилин шкіра почне сильно пітніти. Піт потрібно акуратно промокнути чистим рушником, але не терти обличчя, так як розпаренна шкіра від цього травмується і на ній з’являться червоні плями. Після такої процедури відкриваються пори.

Тепер можна приступати до основного чищення. Для цього попередньо миємо з милом руки, потім, щоб не занести інфекцію, обробляємо їх спиртом. Всі подальші дії проводимо чистими сухими руками, а найкраще взяти стерильний бинт, змочити в одновідсотковому розчині саліцилової кислоти і обгорнути ним пальці. Чорні точки видаляються легким натисканням пальцями з двох сторін.

Закінчивши чистку, необхідно звузити пори. Для цього досить протерти обличчя лосьйоном, який містить спирт або спеціальним тоніком, який звужує пори, такий же ефект дасть лимонний сік, розведений у воді. Протираючи обличчя, особливу увагу приділіть підборіддю, носу і лобу. Шкіру після протирання не витирати, вона повинна висохнути сама. Щоб не тиснути обличчя, позбавитися від чорних крапок допомагають очищуючі маски з огірків, а також допоможе маска з піни дитячого мила, з накладеною зверху харчовою содою, яка наноситься на проблемні ділянки вимитої вологою шкіри обличчя. У перші 5 хвилин буде відчуватися легке поколювання, яке незабаром зникне. Після чого маску потрібно змити теплою водою. Процедуру можна повторити у міру появи чорних крапок.

Взагалі догляд за шкірою обличчя безумовно вимагає особливої уваги й обережності, але зате ефект таких процедур вражає.

14.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2016p. 
На головну сторінку