Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №751 від 28.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Яким буде майбутнє Рівненської обласної ради – думка Оксани Лозової

Ситуація, що складається навколо нашого головного представницького органу стає все більше напруженою і тому особливо цікава думка голів фракцій. Ми звернулися за коментарем до керівника фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді Оксани Лозової.

- Ситуація дійсно дивна, якщо не сказати більше. Що ж в нас відбулося? З грубими порушеннями чинного законодавства був відправлений у відставку голова ради – Володимир Ковальчук. Після цього фактичного перевороту головний “солідарновець”, а в недалекому минулому “регіонал”, Юрій Благодир заявляє про формування нової провладної коаліції в обласній раді. При цьому у тих консультаціях, що проводить “нове керівництво” Рівненської обласної ради, нас приймати участь ніхто не запрошує. Нічого дивного в цьому я не бачу, тому що фактично мова йде про те, щоб знову звести обласну раду до рівня безмовного придатку обласної адміністрації і сформувати таку “більшість”, яка б не заважала нашій виконавчій владі провертати свої оборудки. Дуже цікаво буде побачити, які ж фракції підуть у цю нову коаліцію. Що ж стосується підписання якоїсь коаліційної угоди, то для місцевих рад такий документ немає жодних правових наслідків. Поки ж можу констатувати, що ми маємо дуже явне повернення до часів правління Януковича, коли всі серйозні питання в області вирішувалися у вузькому колі керівників облдержадміністрації за вказівкою Адміністрації Президента. При цьому ні про яке залучення громадськості мови не йшлося. Яскравим прикладом повернення “старих часів”, стали проведені в понеділок засідання комісій з питань бюджету та будівництва. Їх провели без присутності “зайвих” депутатів та громадських активістів. Хочу також нагадати, що відразу після обрання пана Корнійчука головою, “зникли” з розгляду сесії кілька дуже важливих питань, зокрема звіт головного поліцейського області пана Максимова.

Що ж стосується нас, то ми, депутати обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка, знаємо, що нас обрали люди для того, аби ми відстоювали їх інтереси і не давали грабувати нашу Рівненщину. Тому в нас залишається лише один шлях – боротися і не давати старій владі знову стати господарями області і творити все що їм заманеться, грабуючи простих громадян.

28.03.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2016p. 
На головну сторінку