Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №751 від 28.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Смажені пиріжки

Смажені пиріжки

На 15 пиріжків: 1 ст. води, 2.5 ст.борошна, 15гр. дріжджів, 1 ст.л. цукру, 1,5 ч.л. солі, 1/3ст. олії, 500гр. улюбленої начинки

Пам’ятаємо, що все вимірюємо одним стаканом. В миску кладемо дріжджі з цукром, розтираємо до однорідної маси, додаємо стакан теплої води, зверху просіюємо все борошно, додаємо сіль і починаємо замішувати тісто, в процесі додаємо 1/3ст.олії. Сильно тісто не вимішуємо, воно може бути трохи грудкуватим. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин. А ось тоді тісту буде легше виміситися до гладенького стану, що ми і робимо. Замішане тісто залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, обминаємо його і лишаємо ще на 30 хвилин. За час підходу тіста можна зробити начинку.

Стіл змазуємо олією, руки теж. Ділимо тісто на 15 частин, викладаємо на змазаний стіл і починаємо формувати пиріжки, не забуваємо руки змазувати олією. Чому саме олією а не борошном? Щоб не забити тісто, щоб пиріжки залишалися пухкими.

Сформовані пиріжки смажимо в добре розігрітій олії на середньому вогні. Готові пиріжки викладаємо на паперові рушнички, щоб увібралася зайва олія.

28.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2016p. 
На головну сторінку