Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Олег Ляшко пропонує забезпечити пенсіонерів безплатними ліками

Олег Ляшко пропонує забезпечити пенсіонерів безплатними ліками

Перейняти досвід Польщі та забезпечити пенсіонерів безкоштовними ліками - пропонує лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Про це він заявив в інтерв’ю газеті “Сегодня”.

“Ми пропонуємо взяти приклад з Польщі, де всім пенсіонерам віком від 75 років безкоштовно дають ліки. В Україні так само треба!”, - переконаний Ляшко. Щоправда, політик уточнив – через те, що тривалість життя в Україні менше, ніж в країнах Заходу, і складає в середньому 62 роки, він пропонує видавати ліки безкоштовно українцям у віці від 60-65 років. Відповідний законопроект незабаром радикали внесуть до парламенту.

“Нехай перелік ліків буде невеликий, але він буде! Обов’язково – серцеві, судинні препарати, від тиску, загалом - десь 5-6 позицій. Щоб людина знала, що вона отримає це безкоштовно, а не помре, тому що нема грошей на таблетку”, - зазначив Ляшко. За його словами, в усьому світі люди з серцевими захворюваннями живуть до 100 років, тому що отримують належне лікування вчасно. У нас же найбільша смертність - саме через хвороби серця, і з цим можна і треба боротись, впевнений Ляшко. Також депутати від Радикальної партії зареєстрували законопроект, яким передбачається щорічне безкоштовне медичне забезпечення для пенсіонерів.

Нагадаємо, що серед основних вимог Радикальної партії до нового уряду – заборона підвищення пенсійного віку до 70 років, чого вимагає від української влади МВФ. “У переговорах з закордонними партнерами ми повинні керуватися, в першу чергу, національними інтересами, інтересами наших громадян”, - переконаний Ляшко.

05.04.2016Галина ПЕЧЕРИЦЯ



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2016p. 
На головну сторінку