Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити шкіру більш смуглявою

Ультрафіолетові промені негативно впливають на стан шкіри. Вони прискорюють її старіння, а також можуть призвести до розвитку раку шкіри. Крім усіляких косметичних засобів для створення засмаги підходять і деякі народні методи.

Зробити шкіру темнішою, не докладаючи практично ніяких зусиль, допоможуть сонячні промені або солярій. Однак, якщо зараз розпал зими, а ходити в солярій немає часу, то можна вдатися до народних засобів. Всі нижче перераховані способи необхідно виконувати регулярно. Правда, шоколадного кольору ви не досягнете, зате не будете “блідою поганкою”.

Для тих, у кого світлий колір шкіри, підійдуть маски з натуральної кави або какао. Візьміть необхідну кількість меленої кави або какао і розбавте гарячою водою, щоб вийшла густа маса. Потім нанесіть суміш на все тіло або тільки на певні ділянки. Через 15 хвилин змийте водою без використання мочалки і мила.

Якщо вам треба зробити темніше шкіру обличчя, то щоранку вмиватися міцним чорним чаєм, настоями ромашки або череди. Візьміть 7 ст. л. сухої розсипної трави (не в пакетиках), залийте 1 літром окропу, закрийте кришкою і через 2 години процідіть.

Зробити шкіру смуглявою або продовжити засмагу допоможе звичайна морква. Для цього натріть її і накладіть на тіло. Також можна в свіжовичавлений морквяний сік додати трохи оливкового масла і протерти ним все тіло. Через 20 хвилин змити все водою і нанести на шкіру зволожуючий лосьйон або крем. Світла шкіра від моркви може стати жовтою, тому маски з цим овочем краще застосовувати в тому випадку, якщо у вас темний колір шкіри.

Корінь ревеню теж допоможе зробити шкіру темніше, але застосовувати його доведеться частіше, ніж інші засоби, 2 рази на день. Тому краще використовувати його для обличчя.

Приготуйте з коренів ревеню сік або відвар. Змішайте 1 ст. л. сухих коренів і 1 стакан води, доведіть масу до кипіння, варіть на слабкому вогні протягом 20 хвилин і постійно помішуйте. Потім процідіть і почекайте, коли він стане теплим. Протріть шкіру отриманим відваром або вичавленим соком, а через 15 хвилин вмивайтеся і намажте тіло зволожуючим лосьйоном, оскільки ревінь сушить шкіру.

05.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2016p. 
На головну сторінку