![]() |
№754 від 18.04.2016p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У народній медицині кульбабу називають еліксиром життя і застосовують як для оздоровлення організму загалом, так і в разі багатьох захворювань. Зокрема, сік кульбаби має здатність поліпшувати зір, є профілактичним засобом від глаукоми й катаракти. Дуже корисний за гастритів з низькою кислотністю шлункового соку. Крім гастриту, сік кульбаби помічний у разі запалення шлунка зі зниженою кислотністю. Його використовують і як легкий проносний засіб та за хронічних закрепів. Сприяє зменшенню болю в суглобах за подагри та збільшенню лактації у матерів-годувальниць, є потогінним, жарознижувальним і сечогінним засобом.
Сік кульбаби допоможе позбутися від герпесу: щойно відчули поколювання на губі, змастіть це місце соком. Також одночасно слід приймати сік усередину.
Для лікування печінки й шлунка можна приготувати спеціальний сироп з кульбаби. Для цього слід змішати свіжовичавлений сік з цукром у співвідношенні 1:2 й залишити на кілька днів, не накриваючи кришкою. При цьому його слід періодично помішувати, аби цукор повністю розчинився. Потім перелити в скляну банку, щільно закрити й поставити в холодильник. Приймати кульбабовий сироп по 1 ч. л. тричі на день.
У разі укусу бджіл, комарів та інших комах потрібно намастити уражену ділянку свіжим соком кульбаби – це усуне сверблячку, набряк та біль.
Увага! Кульбабу не рекомендується застосувати за виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, гіперацидного гастриту, підвищеної кислотності шлункового соку та схильності до проносів.
18.04.2016 |
Рівне-Ракурс №754 від 18.04.2016p. На головну сторінку |