Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Районні мотиви

Поки душа співає, у житті буде все гаразд

Поки душа співає, у житті буде все гаразд

Корецький народний аматорський хор отримав Гран-прі

Хоровому колективу (на фото), який діє при районному будинку культури, виповнилося 30 років. Нині у ньому співає 35 осіб, серед яких - культпрацівники, вчителі міських шкіл, працівники соціальної служби молоді, ВПТУ №24.

Варто зазначити, що Корецький хор настільки популярний у районі, що жодне свято або концерт не обходиться без його участі. Недарма свого часу колектив встиг “засвітитися” в телепроекті “Сонячні кларнети” та представляв Рівненщину на творчому звіті в Національному палаці культури “Україна”. За час свого існування хор неодноразово перемагав на обласних оглядах-конкурсах. Так, у 2003 році посів третє місце на обласному фестивалі-конкурсі імені Є.Кухарця.

Посміхнулася доля колективу й цього року. В Дубровиці на цьому ж фестивалі він отримав Гран-прі. За таке визнання народний депутат Олександр Абдуллін подарував колективу велику бурштинову картину. Останні 14 років хором керує Віталій Сидорчук (на фото). Саме завдяки його наполегливій праці музичний колектив здобуває популярність. А все тому, що ця людина живе музикою і без мистецтва не мислить свого існування.

- Сім’я у нас співоча, - розповів Віталій Сидорчук. - Брат і дві сестри - найактивніші учасники художньої самодіяльності ще з дитячих років. Ще до школи я не ходив, а вже співав у дівочому ансамблі першим голосом аж до 7 років. З 5-го класу навчався у Велико-межирицькій школі-інтернаті. Тоді, на початку 60-х років, це було дуже престижно. Мене туди влаштували “по блату”. Голова колгоспу відправив туди сина, а мій батько працював у нього водієм і попросив за мене. А то б довелося корів пасти.

Голосистий юнак посів навіть 2-ге місце в області серед солістів-інструменталістів. Тоді він виконав “Неаполітанську пісню” П.Чайковського. Бажання працювати з колективами у пана Віталія з’явилося під час навчання у Дубнівському культурно-освітньому училищі, яке він закінчив у 1970 році. А досвіду йому вдалося набути у Гвінейській республіці під час служби у військовому духовому оркестрі Балтійського флоту. У цій африканській республіці йому довелося створити чоловічу хорову капелу, яка складалася з матросів та офіцерів, і керувати нею. Після закінчення строкової служби Віталій Сидорчук працював художнім керівником Корецького заводу пластмасових виробів. Агітбригада, створена ним, посіла друге місце на республіканському огляді-конкурсі в Києві. А в 1993 році йому довірили керувати народним аматорським хором Корецького районного будинку культури.

- Одного разу хотів навіть кинути займатися музикою, - згадав пан Сидорчук. - Коли ще працював на пластмасовому заводі, на півроку покинув. Більше не зміг. Коли чув, що роблять не так, як потрібно, хотілося відразу ж виправити. Але після цієї перерви ентузіазм до роботи збільшився.

У Корці та в районі Віктора Сидорчука дуже поважають і шанують. Кожна наречена мріє побачити його на своєму весіллі. Бо знають, що такий музика не дасть сумувати гостям. У листопаді цього року йому виповниться 55 років. З такої нагоди, визнаючи заслуги пана Сидорчука перед культурою району та області, весь творчий колектив районного будинку культури виступає за присвоєння йому звання “Заслужений працівник культури України”.

- Віталій Анатолійович давно заслужив це звання, - каже і директор Корецького районного будинку культури Катерина Зубрицька, - завдяки своєму таланту та творчим досягненням.

19.10.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку