Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №760 від 26.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Велика обласна трійка

Велика обласна трійка

Події в нашій обласній раді все більше нагадують безкінечний телесеріал. За всіма ознаками жанру є фабула, інтрига і, звісно ж, сюжет з багатьма поворотами, аби утримувати увагу глядачів. За останні дні в житті ради відбулося багато подій, однак почнемо із останньої.

В понеділок, 23 травня, президія Рівненської обласної ради ухвалила Рішення, в якому в пункті 1.2 сказано : «Першому заступнику голови обласної ради Драганчуку Миколі Миколайовичу провести пленарне засідання сьомої сесії Рівненської обласної ради сьомого скликання». Тобто пан Драганчук фактично рішенням президії переобирає на себе обов’язки голови нашої «багатоголової» та «багатостраждальної» обласної ради. Оце так розвиток сюжету! Не всякий професійний сценарист це б міг придумати! Що ж передувало такому сенсаційному рішенню президії?

В обідню пору четверга, 19 травня, «навколополітичні» кола області буквально облетіла звістка – Житомирський апеляційний суд підтвердив рішення Рівненського суду першої інстанції щодо поновлення на посаді голови обласної ради Володимира Ковальчука. Тобто в «двоголовій» колотнечі була поставлена жирна крапка. Однак знову ж за законами телевізійного жанру не може бути такого, щоб все було просто і ясно. Потрібна інтрига і несподіваний поворот сюжету. І він не забарився.

Вже у понеділок на президії обласної ради розгорнулася дискусія. Переповідати виступи наших обласних народних обранців, думаю, варто було б, але двогодинна дискусія зайняла б дуже багато місця… Тому обмежусь головною думкою – «потрібно жити дружно». За стилем ці заклики нагадували пропозицію кота Леопольда з відомого мультсеріала радянської доби. Більшість президії (голосували проти лише представники Радикальної партії Олега Ляшка) проголосували за те, щоб рекомендувати відправитися у відпустку голові обласної ради пану Корнійчуку, а його обв’язки покласти на заступника – Миколу Драганчука.

От що ми маємо на сьогоднішній день:

Є поновлений на посаді Володимир Ковальчук.

Є обраний депутатами Олександр Корнійчук.

Є призначений президією Микола Драганчук.

І остання цікава деталь. Згідно рішення президії, рекомендована відпустка пана Корнійчука завершується 16 червня, а 17 червня повинна пройти чергова сесія обласної ради. Тут можна сказати лише одне «дивіться наступну серію нашого обласного серіалу»…

26.05.2016Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2016p. 
На головну сторінку