№760 від 26.05.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
1. Пломбір. Налийте в каструлю 1 л. молока і поставте її на вогонь. Додайте 100 г вершкового масла. Поки молоко закипає, змішайте 2 ст. цукру, 1 ч. ложку крохмалю і 5 яєчних жовтків.
2. Крем-брюле. Збийте 500 мл жирних вершків (33-35%). Змішайте збиті вершки з банкою згущеного молока. Додайте 2 ст. ложки коньяку. Поставте суміш в морозилку на 1-2 години. Потім вийміть і ретельно перемішайте її виделкою або вінчиком. Після цього знову поставте суміш в морозилку до повного заморожування.
3. Лимонний сорбет. Змішайте в каструлі цедру одного лимона, склянка води і пів склянки цукру. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і потримайте суміш на повільному вогні ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню. Після того, як сироп охолоне, вмішайте в нього півсклянки лимонного соку і півсклянки газованої мінералки. Вилийте суміш у високий контейнер. Поставте контейнер у морозилку на 1-2 години. Вийміть сорбет, перемішайте і знову поставте в морозилку. Перемішуйте десерт щогодини і так впродовж 4-х годин, щоб він вийшов легким і однорідним.
26.05.2016 |
Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2016p. На головну сторінку |