Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №760 від 26.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити морозиво вдома?

Як зробити морозиво вдома?

1. Пломбір. Налийте в каструлю 1 л. молока і поставте її на вогонь. Додайте 100 г вершкового масла. Поки молоко закипає, змішайте 2 ст. цукру, 1 ч. ложку крохмалю і 5 яєчних жовтків.

Розітріть суміш ложкою до однорідності, а потім додайте молоко, щоб суміш стала по консистенції як розтанувше морозиво. Повільно вливайте яєчно-цукрову суміш, коли молоко закипить, постійно помішуючи. Коли вміст каструлі знову закипить, зніміть її з вогню. Продовжуйте помішувати суміш, поки вона не стане теплою. Потім розлийте суміш у формочки і поставте їх в морозилку, встановлену на найнижчу температуру. Через 3 години морозиво буде готовим.

2. Крем-брюле. Збийте 500 мл жирних вершків (33-35%). Змішайте збиті вершки з банкою згущеного молока. Додайте 2 ст. ложки коньяку. Поставте суміш в морозилку на 1-2 години. Потім вийміть і ретельно перемішайте її виделкою або вінчиком. Після цього знову поставте суміш в морозилку до повного заморожування.

3. Лимонний сорбет. Змішайте в каструлі цедру одного лимона, склянка води і пів склянки цукру. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і потримайте суміш на повільному вогні ще 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню. Після того, як сироп охолоне, вмішайте в нього півсклянки лимонного соку і півсклянки газованої мінералки. Вилийте суміш у високий контейнер. Поставте контейнер у морозилку на 1-2 години. Вийміть сорбет, перемішайте і знову поставте в морозилку. Перемішуйте десерт щогодини і так впродовж 4-х годин, щоб він вийшов легким і однорідним.

26.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2016p. 
На головну сторінку